Henriëtte is de eerste kinderdichter van Grootegast

0
39
Opende - kinderdichter

OPENDE – De nieuwe kinderdichter van de gemeente Grootegast is Henriëtte Sikkema. In het Barontheater in Opende vond vrijdagavond een spannende strijd plaats tussen de kinderen die uitgekozen waren als finalisten. De finalisten droegen ieder twee gedichten voor die zij zelf geschreven hadden. Vanaf medio maart is er op alle basisscholen in de gemeente in het kader van Cultuureducatie gemeente Grootegast volop gedicht. Uit alle gedichten van de leerlingen van groep 7 zijn door een deskundige jury en in samenwerking met het Poëziepaleis, veertien prijswinnaars gekozen. Zij droegen vrijdagavond hun gedichten voor. Alle gedichten maakten indruk op de jury, maar er was één gedicht dat er wat betreft de jury uitsprong en dat was die van Henriëtte. Om die reden werd zij gekozen als Kinderdichter van Grootegast. Gedurende een jaar mag Henriëtte deze titel dragen. Zij wordt gedurende een jaar gecoacht door een volwassen dichter, zal ieder kwartaal een gedicht schrijven over iets wat haar bezighoudt en zal bij bijzondere gelegenheden gevraagd worden een gedicht te schrijven en deze voor te dragen. Henriëtte is leerling van de Johannes Bogermanschool in Grootegast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here