Leerlingen maken expositie naar aanleiding van boek

0
8
Buitenpost - expositie nordwin college

BUITENPOST – Schrijfster Caja Cazemier en Ans Wallinga, vertaalster van het boek Echt Spel, openden vorige week een expositie bestaande uit werkstukken van leerlingen van het Nordwin College. De leerlingen maakten deze werkstukken in het kader van een leesvaardigheidsproject. Er wordt op het Nordwin College regelmatig in projecten gewerkt. Tijdens het onlangs gehouden leesvaardigheidsproject stond het boek ‘Echt Spel’ en ‘Foarstelling’, de Friese vertaling ervan, centraal. Doel van het project was het stimuleren van de leesvaardigheid.
Het boek werd door de leerlingen van klas 1 bij zowel Nederlands als Fries gelezen. Daarna was er bij Kunst en Cultuur de gelegenheid om van een onderdeel uit het verhaal een creatieve verwerking te maken. Leerlingen kozen voor heel verschillende vormen; zo werden er filmposters ontworpen, nieuwe boekomslagen gemaakt en werd er ruimtelijk werk gecreëerd. Deze week werd het project op enthousiaste wijze afgesloten met een gastles door de schrijfster en vertaalster. Na afloop van deze les werd onder grote belangstelling van de leerlingen de expositie in de bibliotheek, die bestaat uit een selectie van de vaak bijzonder creatieve werkstukken, officieel geopend. Foto: Pytsje Buist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here