Medewerkers energiecentrale redden jonge zeehond

0
54
Huiler Robert Jan met redders

De eerste huiler is in de Zeehondencrèche aangekomen

PIETERBUREN – Vorige week is de eerste huiler van het seizoen bij de Zeehondencrèche in Pieterburen binnengebracht. Het jonge zeehondje is door een snelle actie van twee medewerkers van een energiecentrale in Eemshaven gered. De Zeehondencrèche vraagt iedereen in deze tijd extra voorzichtig te zijn rondom zeehonden. Zij deden onderhoudswerk bij de waterinlaat van een koelinstallatie toen ze boven het razende water uit een vreemd  geluid hoorden. Ze gingen op zoek en zagen dat het dier in de waterinlaat was gevallen. Met een net zijn ze de vijf meter diepe afvoer ingegaan en hebben de pup weten te redden die anders zeker was verdronken.
Na onderzoek van de dierenarts van de Zeehondencrèche werd vastgesteld dat het ging om een gezonde pup van nog geen twee dagen oud. Ter ere van de redders Robert en Jan heeft  de pup de naam  Robert-Jan gekregen. De vondst van het dier kondigt het geboorteseizoen van de Gewone zeehond aan. De Zeehondencrèche vangt iedere hulpbehoevende zeehond op, maar wil natuurlijk voorkomen dat dieren onnodig opgevangen worden . Zij roept dan ook iedereen op om afstand te houden van huilers. De moeder durft namelijk niet terug te komen als er mensen om de pup heen staan. Daarnaast is het altijd goed de crèche te bellen, die getrainde mensen ter observatie kan sturen. Robert-Jan is nu voor het publiek te zien in de Zeehondencrèche. Hij verblijft in een intensive care unit en krijgt speciale vispap gevoerd. Met een maand of twee kan hij weer worden vrijgelaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here