Nieuwe expositie in Beeldtuin in Kollumerzwaag

0
8

KOLLUMERZWAAG – In de Beeldtuin op de Foarwei 181 in Kollumerzwaag is een nieuwe expositie te zien. In de tuin is werk te zien van divserse kunstenaars. Één van hen is Riet Bakker, al vijfentwintig jaar een kei op het gebied van keramiek. Ook is er werk van het kunstenaarscollectief MEIVOORBEI. Als groep van acht kunstenaars hebben zij het doel te werken aan het verder onwikkelen van hun kwaliteit en kennis en tevens het gezamenlijk exposeren is voor hen belangrijk. Naast enkele persoonlijk gemaakte beelden is er het spiegelende “bekijk het maar” en diverse landart projecten. Verder is er werk te zien van Jaap Koetje, de maker van de zwiepende swiepers van Gaston. Zij vertellen het verhaal van Gaston Cammingha (1269-1311) vrijheer van Ameland. Deze Gaston toog des nachts ‘met den swiepe ‘  (slinger)  ter konijnenjacht, ook in de omgeving van Kollumerzwaag  waar hij een jachthuis bezat . Dat hij door de duisternis misleid, vaker rondzwervende katten dan konijnen trof, mishaagde hem zeer. Zijn dienaren kregen daarom de opdracht de wacht bij de vensters te betrekken en elke kat die zij in het landschap ontdekten direct neer te schieten. Regelmatig floten de pijlen hier dan ook door de lucht. Want elk raak schot werd door de heer Gaston met een oortje (oude munt) beloond. Met name de zwiepende en spiedende elementen uit deze overlevering inspireerden de kunstenaar tot het maken van een aantal paneeltjes, waarbij landschap en lucht elkaars complement vormen. Verder exposeert Yannie de Groot met grote beelden en Maria Vis – Schüller samen met Foekje Grijpstra en Jeanette Ytsma unieke LANDART projecten. De expositie is te zien van 1 juni tot en met 30 juni, elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur. Ook op pinkstermaandag is de tuin geopend, tevens is het mogelijk om op afspraak door de week langs te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here