Plaats: Stertil Kootstertille

0
16
Ongenode gast - stertil nieuw

Datum: 23 mei
Tijd: 14.00 uur

Het gebeurt niet vaak dat je de kans krijgt om een kijkje te nemen bij Stertil in Kootstertille. Afgelopen zaterdag hield het bedrijf, dat marktleider is op het gebied van hefbruggen en eigen verkooporganisaties heeft in Amerika, Engeland, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Polen en Brazilië, voor het eerst in zeven jaar weer een open dag, in het kader van de Dag van de Bouw. Een overweldigend succes, waar honderden mensen op af kwamen. Één dag eerder vierde het bedrijf een feest, vanwege de opening van hun nieuwe productielijn. Veel belangstellenden kwamen op deze feestelijke opening af. Speciaal voor deze gelegenheid kwam Commissaris van de Koning John Jorritsma naar Kootstertille om deze lijn te openen. Voorafgaand aan de opening van de lijn liet Jorritsma weten even daarvoor met burgemeester Gerbrandy naar Twijzel te zijn geweest om daar het condoleanceregister te tekenen van het meisje dat is omgekomen bij het ongeluk op de sportvelden. Hij stond even stil bij dit feit om te benadrukken dat hoe geweldig het openen van deze lijn ook is, er meer belangrijke zaken in het leven zijn. Vervolgens begon Jorritsma met zijn toespraak waarin hij refereerde naar de werkzaamheden bij de brug bij Kootstertille. ‘Stertil heeft de laatste tijd veel hinder ondervonden van de werkzaamheden aan de brug bij Kootstertille. Vrachtwagens moeten ver omrijden om Stertil te bereiken. Dat alles is nog tot daar aan toe, maar wanneer bij de werkzaamheden dan ook nog eens een kabel wordt doorgesneden waardoor digitaal contact een tijdje niet mogelijk is, dan is dat enorm vervelend voor een bedrijf als deze. Met contacten over de hele wereld is de digitale infrastructuur misschien wel minstens zo belangrijk als de gewone infrastructuur,’ aldus Jorritsma. Verder prees Jorritsma het lef van het bestuur van Stertil voor de keuze om te investeren in de nieuwe productielijn. ‘In mindere tijden hadden jullie ook kunnen kiezen de productie naar het buitenland te verplaatsen om kosten te besparen. Maar jullie kozen voor een flinke investering, waardoor de productie in Kootstertille juist een flinke boost heeft gekregen.’ Na de toespraak van Jorritsma trok het gezelschap naar de fabriek, waar een doek met een foto van de oude fabriek werd verwijderd voor de ingang van de hal waar de nieuwe lijn wordt geproduceerd. Met een druk op de knop werd de deur geopend en konden de aanwezigen de nieuwe lijn bekijken. Voor de aanwezigen stond met klaar met een hapje en een drankje en werknemers van Stertil lieten vervolgens zien hoe men te werk ging in deze hal. Een dag later, tijdens de open dag, is het wederom een drukte van belang bij Stertil. Meer dan een dag daarvoor is het moeilijk om een parkeerplaatsje te vinden bij de fabriek. Tientallen automobilisten hebben om die reden hun auto al in de berm geparkeerd. In de feesttent die aan de achterzijde van de fabriek opgesteld staat is voor de kinderen een kindercircus opgesteld, waar de kinderen zelf aan mee kunnen doen. In de fabriek wordt door veel mensen bekeken hoe het productieproces er aan toe gaat. Een medewerker van Stertil vertelt dat het bijna nooit voorkomt dat Stertil een open dag organiseert. ‘De laatste keer dat Stertil een open dag hield was zeven jaar geleden. Omdat we gisteren een nieuwe lijn hebben geopend, was dat een goede gelegenheid om de deuren weer eens te openen. De belangstelling is overweldigend. De open dag begon pas om 10.00 uur, maar om 9.00 uur stond het parkeerterrein al vol en stonden al verscheidene belangstellenden op de stoep. Een groot succes!’

Ongenode gast - stertil oud

Ongenode gast - john jorritsma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here