Spectaculaire hijsklus in Noordhorn trekt veel bekijks

0
59
Zuidhorn Plaatsen Liggers-10

NOORDHORN – Het was een drukte van belang op de kades bij het Van Starkenborgkanaal afgelopen zaterdag. Daar werden zeven liggers voor de nieuwe brug geplaatst, die maar liefst 68 meter lang zijn en 240.000 kilo wegen. Dit zijn de langste prefab liggers ooit geplaatst in Europa en waarschijnlijk ter wereld. Een indrukwekkende klus dus. Drie van de grootste telescoopkranen van Nederland moesten er aan te pas komen om de kolossale liggers op hun plaats te krijgen. Ook voor de uitvoerders was het spannend, want zoiets doen ook zij niet elke dag. Toen de eerste legger geplaatst was, brak er een luid applaus uit. De bouw van de nieuwe brug tussen Noordhorn en Zuidhorn is onderdeel van het project ‘hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl’.  Deze hoofdvaarweg wordt verbreed en verdiept en zo geschikt gemaakt voor schepen met meerdere lagen containers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here