Tim Brandsma

0
16
Kollum - Tim Brandsma

Tim Brandsma
Tennis Club Kollum
‘Het paradepaardje van onze vereniging is absoluut het terrein waarop we ons bevinden. We hebben een prachtig park waar onze tennisbanen op staan. Tussen de bomen geeft het een enorm gezellige sfeer. Wie hier ook komt, iedereen is altijd enthousiast over ons park. Zomers organiseren we altijd het zomertoernooi waar dan zo’n 130 deelnemers aan meedoen. We hangen dan lampjes in de bomen, bakken wat hamburgers, ieder jaar is dat weer een hoogtepunt voor de vereniging. Als club hebben we een paar zaken waar we ons nog wel eens zorgen over maken. Zo hebben we momenteel maar vijfentwintig jeugdleden. We hebben al heel veel ingezet op de jeugd. Met instuifmiddagen en schoolprojecten zijn ze altijd wel heel enthousiast, maar wanneer ze dan een sport moeten kiezen, kiezen ze toch vaak voor een teamsport. Een paar jaar geleden hadden we nog veertig jeugdleden, dus dat loopt wel achteruit. Ook het aantal volwassen leden is teruggelopen van 220 een paar jaar geleden naar ongeveer 160 nu. Wat dat betreft hebben we toch wat last van de crisis. Een ander punt van zorg zijn onze french court banen. Deze zorgen ervoor dat we ook in de winter kunnen tennissen, maar ze zijn nodig aan vervanging toe. Aangezien daar een kostenplaatje van 70.000 euro aan hangt is dat een punt van zorg. We stellen de vervanging van de baan de hele tijd uit. Zo hebben we het een hele tijd uit kunnen zingen, maar het loopt wel op z’n eind. We kunnen nog hooguit drie jaar met de baan verder. We hebben al bij de gemeente aangeklopt, maar daar valt momenteel niets te halen en daar hebben we ook begrip voor. Het maakt wel dat wij voorzichtig om moeten springen met onze financiën. Wij halen ons geld uit de kantineopbrengsten, en dat gaat niet zoals in een voetbalkantine, waar men soms met grote groepen urenlang blijft nazitten. Als wij een wedstrijd tennissen komen er soms maar twintig man publiek. Dus we moeten creatief omgaan met hoe we geld binnenhalen. We zijn onlangs begonnen met een club van 50 en willen meer activiteiten gaan ontplooien. Als club hebben we een goede band met de naastliggende voetbal- en korfbalclub. Als zij een AED-cursus organiseren nodigen ze ons daar ook voor uit. Als zij een groot evenement organiseren, stellen wij onze parkeerruimte beschikbaar. We zijn heel blij met deze samenwerking. Ook zijn we blij met onze zestig vrijwilligers. Het is hier super voor elkaar, je hoeft nooit ergens achteraan. Dat is heel wat waard.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here