Verliezer CDA blijft in Achtkarspelen de grootste

0
9
Harkema - stemlokaal

BUITENPOST – De ChristenUnie/SGP, PVV, VVD, D66 en SP hebben de Europese verkiezingen gewonnen in de gemeente Achtkarspelen. Dat blijkt uit de uitslag van de verkiezingen die de gemeente zondagavond vrijgaf. Het CDA blijft met 1979 stemmen wel de grootste, maar haalde bijna 20% minder stemmen dan vijf jaar geleden. Ook de PvdA en GroenLinks kwamen niet ongeschonden uit de strijd. Deze laatste partij zag ruim 30% van haar kiezers weglopen. De PvdA kon dit beperken tot ongeveer 15%. De uitslag in Achtkarspelen is als volgt: 1) CDA, 2) CU/SGP, 3) PVV, 4) PvdA, 5) SP, 6) VVD, 7) D66, 8) 50 Plus, 9) GL, 10) Artikel 50. Op de foto is de bemanning van de stemhokken in het Clubhuis Harkema te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here