‘Westerkwartier’ promoveert met overmacht; VVSV’09 voor de eindstreep teruggefloten

0
14

Promotiestrijd nacompetitie

STREEK – De clubs uit het Westerkwartier zijn met overmacht gepromoveerd. Grootegast (zie verslag elders) en Zuidhorn spelen volgend seizoen derde klasse. Niekerk stelde promotie naar de vierde klasse vast. Allen wonnen met grote cijfers de beslissende partij. VVSV’09 redde het net niet. Al was het verlies wel erg sneu en bizar. De wedstrijd werd drie minuten voor tijd afgefloten. Kloosterburen is gedegradeerd na twee nederlagen tegen SVMH.
ZUIDHORN maakte net als de uitwedstrijd korte metten met Borger: 7-0. “Met dit elftal doen we volgend jaar weer mee om de prijzen”, werd in euforische stemming gemeld vanuit de bestuurskamer. Ton Rozema was iets voorzichtiger. “We zijn afhankelijk van de indeling. Het verschil in de diverse klassen is enorm.”.  Klassenverschil was ook aanmerkelijk tussen Zuidhorn en Borger. Zuidhorn- dat uit met 5-1 had gewonnen-  had op het eigen Joh. Smitpark een heel aanvallend Borger verwacht. Maar door het risico kreeg Zuidhorn al snel kansen en na twintig minuten was het raak. Na de 2-0 liepen de groen-witten eenvoudig uit naar de eclatante 7-0. Laurens Bloem en invaller Marco Meijer scoorden ieder twee keer. “We waren op het juiste moment in vorm”, keek trainer Ton Rozema nog even terug. “En nu lekker de derde klasse in. We zien wel waar we stranden. We hebben in ieder geval nog nooit van een derde klasser verloren. Ik heb er wel vertrouwen in dat we in het bovenste gedeelte van de ranglijst eindigen.” NIEKERK is vierde klasser!  De roodhemden hadden al een voorsprong door de 4-2 winst bij De Sweach, helemaal zeker was Niekerk nog niet van een succesvolle afloop. Door de verwachte felle tegenstand kwam Niekerk aanvankelijk niet aan het eigen spel toe, al werd wel een 1-0 voorsprong genomen, via Edwin Zwier. De 1-1 viel ongelukkig. Na de pauze nam Jeroen Beerlings de ploeg op sleeptouw en scoorde drie keer. De wedstrijd was beslist. Het werd uiteindelijk 6-3. De ontlading na afloop was groot. Sjoerd Visser, net terug van een rondrit door een feestend Niekerk: “De Sweach vond dat we het over beide duels ook verdiend hadden.  Nee, de vierde klasse is niet ons plafond. Er komen tien A-junioren over, die aan kunnen haken bij de groep die intact blijft. Het doel is bij de eerste vier en eventueel een periode. Aan promotie hadden we vooraf wel gedacht, maar   aanvankelijk ging het zwaar. Maar we zijn 21 wedstrijden ongeslagen”, sprak Visser vol lof. VVSV’09 strandde in het zicht van de haven.  Net als in Sleen kwam de Ulrummers wederom met 2-0 achter en trokken de zaak weer recht. Met nog drie minuten officieel op de klok scoorden de Drenten de 2-3. In ogen van leider Henk Pruim duidelijk buitenspel. “Onze grensrechter vlagde, maar dit werd genegeerd”, reageerde Pruim verbijsterd. VVSV’09, dat heer en meester was, mocht de aftrap nog nemen, waarna de arbiter voor het einde blies. “Het was de 87e minuut! Toen waren de rapen gaar, dat kun je je wel voorstellen.”.  Sleen vond ook dat VVSV’09 de terechte winnaar was geweest. “Wij kunnen er ook niks aan doen”, zeiden ze”, aldus Pruim. “Ondanks deze deceptie hebben we toch een klein feestje gevierd, want we hebben een geweldig seizoen gehad.“ Zondag verloor KLOOSTERBUREN ook voor de tweede keer van SVMH. In Niebert werd het 4-2, waardoor SVMH promoveert en Kloosterburen na twee seizoenen weer afdaalt naar de vijfde klasse. “Ik was er vorige week niet bij. Ik had in januari al een weekendje Scheveningen gepland. Toen stonden we zesde. Dan verwacht je dit niet.”, zei leider Hans Bolt. “We hebben het zelf verspeeld. Maar de selectie was ook te krap voor de vierde klasse. We starten weer gewoon in de vijfde klasse en bouwen aan een nieuw elftal”, aldus Bolt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here