Kinderen rooien aardappels voor de voedselbank

0
99
Kornhorn - aardappels rooien

KORNHORN – Kinderen van de samenwerkingsschool van Kornhorn en Noordwijk gingen woensdag naar het Curringherveld om samen met vrijwilligers van het Curringherveld en de Voedselbank Grootegast aardappels te rooien. Ieder kind kreeg een bakje aardappels mee om zelf patat van te bakken.
De vrijwilligers van de voedselbank mochten zestig kilo aardappels meenemen. Het betrof hier en initiatief van de school om de kinderen, met name uit de lagere groepen, bewust te maken van de natuur en van het verbouwen van voedsel. De schoolkinderen hebben echter nog meer geleerd. Ze weten nu, dat er ook in het Westerkwartier, kinderen zijn die in gezinnen leven waar niet genoeg geld is om eten te kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here