Wanneer opvoeden ‘niet vanzelf gaat’

6
242
Marum uitgelicht pedagogische praktijk marum

Pedagogische Praktijk Marum

MARUM – Pedagogische Praktijk Marum biedt hulp en  advies aan ouders met opvoeding- en ontwikkelingsvragen. Of vragen betreffende leren en gedrag voor kinderen tot 23 jaar. ”Ik bied hulp bij het verhelderen van de hulpvraag, daarna worden zowel ouders als  kind(eren) ondersteund en begeleid in ’t veranderproces’, vertelt Rika Elema-De Boer.
Ouders komen doorgaans binnen op advies van de huisarts, scholen en via de website. ‘Dan is de eerste stap gezet. Je stelt je toch kwetsbaar op wanneer je hulp inroept. Naar aanleiding van gesprekken, met eerst de ouders en eventueel later het kind, probeer ik inzichtelijk te maken waarom opvoeden even niet vanzelf gaat en mensen tegen problemen aan lopen waar ze even niet uit komen. Het is voor een kind belangrijk voor zijn of haar ontwikkeling, dat het in harmonie, in een veilige uitdagende omgeving opgroeit, tot een zelfverzekerd, zelfredzaam en vrolijk mens.’
Na gesprekken met de ouders gaat Rika met het kind aan de slag. Dat gebeurt op een positieve, respectvolle manier. Jonge kinderen maken bijvoorbeeld een tekening van het gezin en een wensboom. Of maken een woordveld.”Problemen zitten vaak in de driehoek ouders, kind, school. Na gesprekken kan ik het probleem inzichtelijk maken.  Vervolgens stel ik, naar aanleiding van mijn bevindingen, een aantal vragen. Ouders vinden door de gesprekken vaak zelf al de oplossing en herkennen hoe ze in bepaalde situaties handelden. Dit inzicht is belangrijk voor het vervolg. Observaties op scholen kunnen daar bijhoren. ‘Alles draait om vertrouwen en respect. Ouders krijgen steevast tips voor ‘positief opvoeden’ mee’, zegt Rika.
Voor kinderen is de reis naar volwassenheid  een grote verrassingstocht met veel ups en downs, hierbij spelen de ouders en hun omgeving een belangrijke rol. Wanneer er zich problemen voordoen op ‘deze weg’, dan  kunnen ouders en hun kinderen bij Pedagogische Praktijk Marum terecht.  Zoals de gemeenten het graag zien, ben ik lokaal gevestigd en bied ik laagdrempelige zorg.  De kosten worden veelal door de zorgverzekeraar vergoed uit het gezin AV pakket (ong.80%). Dit is afhankelijk van uw polis.”
Pedagogische Praktijk Marum is gevestigd aan de Zuiderbuuren 26 in Marum en is
telefonisch bereikbaar via 0594-643187 en 06-29360651. Mailen kan ook:
info@opvoedeneenkunst.nl. Zie ook de website www.opvoedeneenkunst.nl.

6 REACTIES

 1. Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem
  to get there! Appreciate it

 2. Wonderful beat ! I would like to apprentice at the same time
  as you amend your site, how could i subscribe for a weblog web site?
  The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit familiar of this your
  broadcast provided shiny transparent idea

 3. Oh my goodness! Impressive article dude! Thanks, However I am going through difficulties with your RSS.
  I don’t understand why I can’t join it. Is there anybody getting identical RSS issues?
  Anyone who knows the answer will you kindly respond?
  Thanks!!

 4. Does your website have a contact page? I’m having a
  tough time locating it but, I’d like to send you an email.

  I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing.

  Either way, great site and I look forward to seeing it expand
  over time.

 5. Hello, I think your site might be having browser compatibility issues.

  When I look at your website in Safari, it looks
  fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up! Other then that,
  amazing blog!

 6. Having read this I thought it was really informative. I appreciate you spending some time and effort to put
  this article together. I once again find myself personally spending
  a significant amount of time both reading and posting comments.

  But so what, it was still worth it!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here