Bouw Robles Park start deze week

0
22

GROOTEGAST – De heipalen voor de eerste woningen in het Robles Park in Grootegast gaan komende week de grond in. Wethouder Sjabbo Smedes (CDA) kwam vrijdag met het goede nieuws naar buiten. De komende maanden zal gebouwd worden aan minimaal acht woningen in het plan. Zes daarvan zijn van projectontwikkelaar Simon Benus, twee andere kavels zijn verkocht aan particulieren die zelf een woning gaan bouwen.
Daarnaast zijn bouwbedrijven Kootstra en Van der Veen en ondernemer Kees Apoll bezig met de andere woningen in de straat. “Vorig jaar hadden we het er nog over dat het mooi zou zijn als er rond deze tijd gebouwd zou worden, we zien nu dat het allemaal mooi vlot gaat,” zegt Smedes. “Er is bijna tien jaar niks gebeurd. Als we het contract met Heijmans hadden gehouden, was dat misschien nog zo geweest.” Volgens de wethouder komen in de straat vooral mensen tussen de 25 en 30 te wonen. “Dit wordt echt een jong buurtje.”
Smedes gaat ervan uit dat de bouw van de nieuwe woningen als een vliegwiel voor de wijk zal werken en dat binnenkort nog meer mensen in het Robles Park willen wonen. In de tussentijd is Smedes ook bezig met een project aan de Parklaan in Grootegast, in Kroonsfeld in Oldekerk en met een handvol kavels in Opende. “In Opende is Notebomer bezig met een drie-onder-een-kapwoning en daar schijnt veel belangstelling voor te zijn. In Kroonsfeld wordt ook nog steeds gebouwd. Onlangs hebben we nog een paar kavels voor twee-onder-een-kapwoningen omgezet naar vrijstaande kavels.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here