Campagne voor verkeersveiligheid op N361

0
17
Lauwersoog - verkeersapp

LAUWERSOOG – De provincie Groningen lanceerde afgelopen week de campagne ‘Hoe rijd jij van Wad tot Stad?’. Met deze campagne wil de provincie en andere betrokken partners de verkeersveiligheid op de provinciale weg N361 tussen Groningen en Lauwersoog te verbeteren. Op dit traject gebeuren veel verkeersongelukken. Onderdeel van de campagne is een app. Gedeputeerde Mark Boumans gaf vrijdag het startsein voor de campagne. De voornaamste oorzaken voor ongelukken op de N361 zijn te hard rijden, onvoldoende afstand houden, de macht over het stuur verliezen en geen voorrang of doorgang verlenen. Samen met de partners de gemeenten De Marne, Winsum en Groningen, het Openbaar Ministerie en politie Noord-Nederland heeft de provincie Groningen het project ‘N361 Veilig’ opgezet. Dit project bestaat uit een combinatie van maatregelen op het gebied van infrastructuur, educatie en handhaving. De leefbaarheid in de dorpen waar de N361 doorheen loopt, is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Met de voorlichtingscampagne ‘Hoe rijd jij van Wad tot Stad?’ proberen de provincie en haar partners het rijgedrag op de N361 op een positieve manier te beïnvloeden. Onderdeel van de campagne is de app ‘N361 Veilig’, waarmee weggebruikers inzicht krijgen in het eigen rijgedrag. Houden zij zich aan de maximaal toegestane snelheid, dan sparen ze automatisch punten voor leuke attenties of korting bij ondernemers langs de route. Het is voor het eerst dat de provincie Groningen een app inzet voor een veiligheidsproject op een provinciale weg. De provincie wil op deze manier onderzoeken of de inzet van nieuwe media kan bijdragen aan bewustwording bij de weggebruiker en de verkeersveiligheid op de N361.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here