Flinke drukte bij opening vernieuwde kom Zuidhorn

0
19
Zuidhorn - opening komplan Johanna 2

ZUIDHORN – Zuidhorn had zich geen betere promotie van het dorp kunnen wensen als wat zij zaterdag bewerkstelligden. Duizenden mensen kwamen, met dank aan het prachtige weer, naar Zuidhorn om te vieren dat het centrum van het dorp na zeven jaar volledig vernieuwd was.  De dag begon ’s ochtends in de feesttent voor genodigden. Wie bang was voor lange speeches en een langdradig programma had het mis. Bart Brandts Buys loosde de bezoekers op hilarische wijze door de ochtend en dankzij hem werd de opening dan ook geen moment saai.  Bij wijze van opening ging burgemeester Bert Swart samen met de verantwoordelijke wethouder Henk Bakker voorop in een lange stoet naar de Dorpsvenne, waar nog de laatste handeling verricht moest worden aan het plein. Burgemeester Swart duwde de kruiwagen voort, waarna wethouder Bakker de knielappen omkreeg en met een rubberen hamer de laatste steen in de grond sloeg. Na deze officiële handeling ging de stoet verder, langs de nieuwe Wereldwinkel, door de Albert Heijn weer terug naar de feesttent.  Later op de dag werd hier een modeshow gehouden met medewerking van verschillende ondernemers uit het dorp. Ondertussen was het een drukte van belang op de braderie, waar verenigingen zichzelf presenteerden, proeverijen waren en waar duizenden mensen op af kwamen. Niet alleen voor de Zuidhorners was dit een leuk evenement, maar ook mensen van buiten het dorp konden hier goed kennismaken met alles wat Zuidhorn te bieden heeft. ’s Avonds konden de Zuidhorners nog even met de voetjes van de vloer in de feesttent. Hier traden onder andere coverband Switch en KUG op. Foto’s: Aernout Steegstra en Johanna Kommerie.

Zuidhorn - opening komplan Johanna 6 Zuidhorn - opening komplan Johanna3 Zuidhorn - opening komplan Johanna4 Zuidhorn - opening komplan Johanna5 Zuidhorn - opening komplan Johanna7 Zuidhorn - opening komplan Johanna8 Zuidhorn - opening komplan Johanna10

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here