Fors verlies Harkemase Boys; eerste overwinning Harkema Opeinde

0
21

Voetbaloverzicht

STREEK – Harkemase Boys moet even pas op de plaats maken na de ruime nederlaag tegen VVOG. Harkema Opeinde daarentegen vierde de eerste zege. Buitenpost snoepte een verdienstelijk punt bij Broekster Boys. ’t Fean ’58 kreeg een zoveelste dreun: 5-0 verlies. De Lauwers leed nog zwaarder verlies: 6-0. De derby ASC’75-GSVV eindigde in 0-0.
Harkemase Boys kreeg zaterdag geen poot aan de grond in Harderwijk. De Harrekieten verloren verdiend van een veel feller VVOG, dat bij rust met 2-0 leidde. En dat was een magere afspiegeling van het geheel. Na een tirade van de trainer en vele wissels verbeterde het spel wel, maar kon Harkemase Boys geen enkele kansen afdwingen. Het werd 4-0. Door de nederlaag moet Harkemase Boys even pas op de plaats maken op de weg naar boven. Buitenpost hield nummer twee Broekster Boys op 0-0. Het vele publiek op ‘Us Haledonk’ in Damwoude zag een wedstrijd met weinig kansen. De gasten waren nog het dichts bij de overwinning. Dorian Berisha trof de paal, terwijl ook Joran Olijve en Simon Schreiber net niet konden scoren. Het gaat niet goed met ’t Fean ’58 dat opnieuw verloor. De 5-0 tegen VVI was aan de hoge kant, maar wel verdiend. Johannes Lindeboom van de thuisclub is de laatste weken ontketend (VVI scoorde uit de laatste twee duels tien keer) en maakte er drie. De Feansters knokten wel voor een resultaat en waren zelfs in het eerste deel beter. Na de 1-0 knakte de ploeg uit Achtkarspelen. Het duel De Lauwers-LEO werd omgedraaid omdat de club uit Leens stil wilde staan bij de verjaardag van de vorig jaar overleden speler Mart Buikema. De Lauwers- dat medewerking verleende aan het verzoek- kwam er totaal niet aan te pas tegen de kampioenskandidaat dat gruwelijk effectief was. “We hoeven deze week niet meer te oefenen op de aftrap”, was de opmerking van Gerlof Kootstra na de 6-0 nederlaag. De derby ASC’75-GSVV kende geen winnaar. Beide streekclubs staan broederlijk onderaan en gaven geen duimbreed toe. Beide keepers hadden een hoofdrol. In de eerste helft was het ASC-doelman Henk Witte die een scoringskans verhinderde. Na de pauze onderscheidde GSVV-keeper Johannes van der Meer zich door onder meer een vrije trap van Tamme de Boer onschadelijk te maken. Al met al een terechte puntendeling op ‘Easterbuorren’.De lang verwachte eerste overwinning van Harkema Opeinde is een feit. De groen-gelen versloegen aan het Kalverdijkje Leovardia met 2-0. De winst was op zijn plaats. Harkema, eindelijk compleet, was heer en meester in de eerste helft. Pas vlak voor rust scoorde Erwin de Wind de 0-1. Na rust voorkwam doelman Peter Dijkstra de gelijkmaker, waarna bij een tegenstoot Wilbert Huitema onberispelijk de 0-2 binnenschoot. Het was de genadeklap. Surhuisterveen sloeg de aanval op de koppositie af door ODV terug te wijzen: 3-1. De oranje Feansters, die nog altijd geen punt verspeeld hebben,  liepen daardoor uit op de concurrent en staan nu drie punten voor op de nieuwe nummer twee, Fochteloo dat ook een punt verspeelde. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here