Het Kompas en de Klister met elkaar verbonden bij start bouw

0
12
Opende nieuwe school Johanna 1

OPENDE – Wie donderdagochtend in Opende was kan het niet zijn ontgaan; er stond iets te gebeuren op de Verbindingsweg. Om half negen ’s ochtends gingen de kinderen van de openbare basisschool Het Kompas en de kinderen van CBS de Klister gezamenlijk naar de Verbindingsweg, terwijl zij onderweg zorgden voor flink wat lawaai met pannendeksels, blokfluiten en trommels. Op de Verbindingsweg ging de bouw van hun nieuwe school van start, en daar konden de kinderen vanzelfsprekend niet bij ontbreken. Voor de kinderen was er een bijzondere rol weggelegd. Zo mochten twee kinderen wethouder de Wagt helpen bij het onthullen van het bouwbord, en kregen twee jongens uit de beide groepen acht de hamer uitgereikt waarmee zij de twee bordjes van de scholen in de grond sloegen. Achter die beide bordjes zit een achterliggende gedachte. Met een zware ketting én een zwaar slot zijn de beide bordjes met elkaar verbonden. Een teken van verbondenheid tussen de beide scholen. Toch zal het slot eerst geopend moeten worden voordat de kinderen hun nieuwe scholen kunnen betreden. Daarom hebben de meester en juf van de beide scholen de sleutels meegenomen, zodat zij wanneer het schoolgebouw klaar is de school met die sleutels weer kunnen openen. De verwachting is dat het nieuwe schoolgebouw in mei 2015 klaar zal zijn. De beide scholen die ondergebracht worden in het nieuwe pand zullen zelfstandig blijven. De school biedt dadelijk onderdak aan 240 leerlingen.

Opende nieuwe school Johanna 2 Opende nieuwe school Johanna 3 Opende nieuwe school Johanna 4 Opende nieuwe school Johanna 5 Opende nieuwe school Johanna 6

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here