Onteigeningsprocedure voor Hoge Voetpad gestart

0
8
Niekerk - hoge voetpad

GROOTEGAST/NIEKERK – De gemeente Grootegast heeft een procedure gestart om het laatste stuk van het Hoge Voetpad te onteigenen. Volgens wethouder Mark de Haan (CU) wordt dat gedaan omdat de gemeente het fiets- en voetpad af wil maken. Op dit moment is het zo dat het fietspad er gedeeltelijk afgewerkt bij ligt, omdat de gemeente niet tot overeenstemming kan komen met een boer over het laatste deel.
Een onteigening bestaat uit tal van procedures die een gemeente moet doorlopen. De Haan hoopt dat dit niet allemaal nodig is. “De advocaat van de onteigening gaat eerst nog een poging doen om het op een normale manier te regelen. Hij komt nog met een schikkingsvoorstel en ik heb nog steeds de hoop dat we het op die manier kunnen regelen,” zegt De Haan. “De eigenaar heeft zijn redenen om tot nu toe niet in de plannen mee te gaan. Wij gaan daar niet op wachten, want het pad is nodig en het dorp vraagt erom.” Hoeveel de procedure de gemeente gaat kosten wil De Haan niet zeggen. Hetzelfde geldt voor het bedrag dat de boer geboden is. “Laten we het erop houden dat het er allemaal niet goedkoper door wordt,” zegt hij. “Het is niet goed om nu bedragen te noemen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here