Pieterburen krijgt eigen najaarsfestival: MaarFest

0
8

PIETERBUREN – Pieterburen is op zondag 12 oktober het toneel van de allereerste editie van het MaarFest. Van 12.00 tot 20.00 staat het dorp in het teken van het nieuwe festival, dat plaats gaat vinden tussen de Tammensheerd aan de Oosterweg en Restaurantschip ’t Appeltje. Het MaarFest staat in het teken van live muziek, puur eten en ambachten. Anders dan bij andere ambachtsdagen wordt er op het MaarFest niet alleen gedemonstreerd hoe deze ambachten uit te voeren zijn, maar worden de bezoekers ook zelf gevraagd de mouwen op te stropen. Op deze zondag aan het begin van de herfstvakantie kan men onder andere cider maken, beeldhouwen, kleien, vilten, een kachel-fornuis maken, brood bakken, potten bakken en nog veel meer. Alle workshop worden aangeboden voor prijzen variërend tussen de 5 en 15 euro. Met de kennis kan men thuis direct aan de slag. Ook voor kinderen zijn er workshops, een workshop brood maken, het maken van windvangers, en verder is er theater, een vlooiencircus, een goochelaar, een verhalenverteller en De Vrouw met de Baard. Ook voor mensen die niet mee willen doen met workshops is er van alles te beleven. Zo kan men ‘wild’ eten uit de keuken van ’t Appeltje, is er een selectie van ambachtelijk gemaakte ciders en streekbieren en is het mogelijk om insecten te eten. Verder is er live muziek van festivalbands die ook onder andere op Noorderzon hebben gespeeld: Stout ’n Herring, Jesus Evil Highway en Shoe Eating Rabbits. De naam MaarFest is een verwijzing naar De Marne, wat in verband staat met het oud Groningse woord ‘maar’ voor waterloop. De toegang tot het festival is gratis. Voor workshops is aanmelding gewenst, dit kan via maarfest@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here