Raad steggelt over financiering OFA

0
7

BUITENPOST – Uit welk potje moet de herinrichting van de Blauwhuisterweg, Gedempte Vaart en Jan Binneslaan in Surhuisterveen betaald worden? Het antwoord op die vraag konden de raadsleden donderdag niet geven. Het college van burgemeester en wethouders stelt voor om het bedrag te betalen uit het Ontwikkelingsfonds Achtkarspelen (OFA), maar dit stuit tegen de borst bij onder meer ChristenUnie, CDA en PvdA. De partijen vragen zich af of het geld niet beter uit een ander potje betaald kan worden. Daarnaast willen ze graag dat het werk bij lokale ondernemers aanbesteed wordt. Wethouder Max de Haan (GBA) kon die laatste toezegging doen. De raad moet nu volgende maand beslissen uit welk potje alles betaald wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here