Tjitske Regnery

0
24
Tjitske Regnery Johanna

Galerie Ruigewaert Niezijl

‘Zelf kom ik uit de interieurwereld. Als interieurstyliste vond ik kunst echter altijd erg belangrijk. Als kunst je raakt, dan moet je het kopen. Je moet niet een kunstwerk kopen omdat de kleuren goed in je interieur staan. Het is een veelgehoorde ‘klacht’. Iemand is geraakt door een schilderij, maar is bang dat dit niet in het interieur past. Met Galerie Ruigewaert ben ik daar op ingesprongen. In eerste instantie verkochten we kunstwerken die we zelf op zolder hadden liggen, maar al snel benaderden kunstenaars mij om hier te kunnen exposeren. Hier vindt je kunst in een interieur. Geen kunst op een kale witte muur. Andere galerieën zien mij om die reden nog steeds niet voor vol aan. Dat heeft me wel eens gestoord, maar inmiddels kan ik me daar wel bij neerleggen. Inmiddels hebben we ongeveer iedere acht of negen weken een nieuwe expositie. Dan halen we de hele galerie leeg en beginnen we eerst met kunst ophangen. Dan pas gaan we meubels en andere spullen er om heen zetten. De kunst staat centraal, niet het interieur. Bij Galerie Ruigewaert geven we graag jonge talentvolle kunstenaars een podium. Daardoor is het voor kunstliefhebbers met een kleinere portemonnee interessant om langs te komen, doordat er altijd ruimte is voor een jonge talentvolle kunstenaar zitten er ook werken bij die iets goedkoper zijn. In iedere expositie zit heel verschillend werk, zodat er voor iedere bezoeker wel iets bij zit wat hij of zij mooi vindt. Als galerie ben ik de eerste en enige in Nederland die werkt volgens het concept met interieurstyling om de kunst heen. Ik probeer altijd unieke dingen te bieden, en volgens mij slaag ik daar aardig in. Voor kunstenaars die ik benader is het vaak wel even wennen. Zij denken wel eens dat de kunst de bijzaak is, maar dat is absoluut niet het geval. Een galerie is er als etalage voor de kunstenaar, en zo is dat bij Galerie Ruigewaert ook. Ik voel me erg bevoorrecht dat ik dit werk mag doen en dat ik omgeven ben met zoveel kunst. We borrelen dan ook regelmatig niet in huis, maar gewoon in de galerie’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here