Weefkunst in het gemeentehuis

0
10

BUITENPOST – Van 16 oktober tot en met 20 december is in het gemeentehuis in Buitenpost de expositie van weefgroep ‘Weefdesign’ te bezichtigen.
De expositie wordt op donderdag 16 oktober om 16.00 uur geopend door Sieny van Weesep, voormalig docente weven aan het Kunstencentrum in Groningen. ‘Weefdesign’ is een groep enthousiaste weefsters uit Fryslân, Groningen, Drenthe en Flevoland. Kunstenares Anneke Kolijn is de motor van de groep.
Na de opleiding aan het Kunstencentrum in Groningen, zijn de weefsters samen verder gegaan. Eerst bij het Kunstencentrum, later thuis bij Anneke Kolijn. In de loop van de jaren is een hechte groep ontstaan, die elkaar inspireert en waarbinnen ieder haar eigen stijl steeds verder ontwikkelt. Leden van ‘Weefdesign’ exposeren regelmatig, als groep, maar ook individueel.
Het werk bestaat uit experimentele weefsels, zowel in het platte vlak als ruimtelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here