Achtkarspelen lanceert Afvalapp

0
5

ACHTKARSPELEN – Informatie over afval en de verwerking ervan was nog nooit zo handig te vinden. Voor alle inwoners van Achtkarspelen is vanaf vandaag de gratis Afvalapp van Omrin beschikbaar. Via je mobiel kun je gemakkelijk zien wanneer je welke container aan de weg moet zetten. En de app bevat een scheidingswijzer waarin eenvoudig is op te zoeken welk afval in welke container hoort. Grofvuil aanmelden kan ook via de app.
Wethouder Max de Haan is blij met de app: “Maklik! Eartiids moast ik noch wolris op it lêste momint mei de kliko nei de dyk drave. Mar no krij ik op’e tiid efkes in seintsje”. Achtkarspelen is de derde gemeente in Friesland die gebruik maakt van deze app. Naast de app blijft de papieren afvalkalender en scheidingswijzer gewoon bestaan, net als de mogelijkheid om via de website van Omrin een digitale kalender te downloaden.
De Omrin Afvalapp is beschikbaar voor Android en voor iOS (iPhone en iPad) .
Dat Achtkarspelen de app lanceert op 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid is geen toeval. Het doel van de Dag van de Duurzaamheid is om te laten zien dat duurzaamheid past in het dagelijks leven. Goede afvalscheiding zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk restafval ontstaat en zoveel mogelijk stromen kunnen worden hergebruikt. Goed voor het milieu en ook goed voor de portemonnee. Want het verwerken van restafval is kostbaar, afval goed scheiden zorgt ervoor dat de afvalstoffenheffing niet onnodig duur wordt. De gemeente verwacht dat de Afvalapp hier zijn bijdrage aan kan leveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here