Buitenpost onderuit; rode lantaarn voor ’t Fean ’58

0
11
Teamfoto 't fean

STREEK – De streekploegen hadden geen productief weekend. Zowel Buitenpost, ’t Fean’58, De Lauwers en GSVV gingen onderuit.  Er waren ook positieve resultaten. Surhuisterveen is voorlopig niet te stuiten. De oranjes wonnen voor de vijfde keer. Harkema Opeinde en ASC’75 speelden verdienstelijk gelijk. Harkemase Boys had een vrije zaterdag.
Buitenpost leed op eigen terrein verlies tegen VEV’67. Net als vorig seizoen gingen de punten naar Leek. Werd het vorig seizoen 2-3, zaterdag eindigde het duel in 1-2.  Joran Olijve scoorde al in de vijfde minuut namens de Blauwkes. Er ontstond tumult nadat Marco van Leijen in de ogen van de scheidsrechter een schot met de hand beroerde. Het betekende zijn tweede gele kaart. VEV’67 kreeg ook nog een strafschop cadeau en scoorde tot overmaat van ramp in de slotfase de 1-2.  ’t Fean ’58 verloor voor de vijfde keer. Op It Ketting was Be Quick Dokkum de baas: 1-2. Het was een magere score. Met name in het eerste helft kregen de gasten kans op kans.  De Feansters lieten het begaan, tot woede van trainer Yko de Boer. De uitbarsting was niet aan dovenmansoren gericht. Na rust een ontketend ’t Fean’58 dat nu de kansen kreeg, maar in de tegenstoot leek te bezwijken (0-2.). De thuisclub knakte niet, maar vocht als leeuwen. Het leverde niet meer op dan de aansluitingstreffer van Joost Nieuwenhuis. Door de nederlaag is ’t Fean ’58 op de laatste plaats beland. De Lauwers moest buigen voor Ropta Boys, dat in de eerste helft met 1-0 voorkwam. Meteen na rust werd het 2-0 en bleek de genadeklap. De Oosternijkers waren gretiger, waar de Warfstermolense ploeg niet van terug had: 3-1. GSVV ging op eigen veld onderuit tegen runner-up Twijzel SC: 0-3. De ploeg uit Gerkesklooster/Stroobos- nog altijd smachtend naar de eerste overwinning-  blijft daardoor rode lantaarndrager en is in gezelschap van ASC’75  dat met een punt te weinig kreeg bij VCR.  In de eerste fase liet met Hilbrand Benedictus enkele grote kansen liggen. De ploeg uit Rinsumageest wist het net vervolgens wel te vinden. Tamme de Boer maakte uit een strafschop weer gelijk.  De gouden wissel leek Han Zwart te worden, die noodgedwongen Benedictus verving en de 1-2 op het bord bracht. De zege was binnen bereik, Jenilson Pires stak er een stokje voor en scoorde vlak voor tijd de gelukkige 2-2.  Harkema Opeinde leek na de puike prestatie van vorige week een nederlaag te moeten slikken tegen Oosterlittens, maar kwam op inzet en dankzij steun van het thuispubliek nog langszij. Na de 1-3 herpakten de groen-gelen zich en schoot Fokko Spinder de 2-3 binnen. Oosterlittens wankelde op de laatste benen. Wilbert Huitema werd in stelling gebracht door Pieter Hamstra na een geweldige rush. Het schot werd losgelaten. Arnold van der Velde was er als de kippen bij: 3-3.  Surhuisterveen blijft superieur aan de leiding na de 3-0 zege bij het laaggeklasseerde Boornbergum.  Ferdy Graeler, Dennis de Jong en Leon van Dijk scoorden voor de Feansters. Voorlopig kan niemand Surhuisterveen stoppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here