Gerkesklooster wil fietstunnel

0
15

GERKESKLOOSTER – Als het aan Plaatselijk Belang Gerkesklooster-Stroobos ligt, komt er een fietstunnel onder het spoor bij de Trekweg tussen het dorp en Kollum.
De tunnel moet ervoor zorgen dat jonge fietsers niet meer over het spoor gaan, als ze op weg zijn naar school.
De organisatie is daarover in overleg met de gemeente, die de zaak al heeft aangekaart bij Prorail. Voorzitter Wietske Poelman: “Vroeger konden de kinderen gewoon rechtdoor fietsen, nu moeten ze via de brug naar de overkant. Omdat ze geen zin hebben om daar langs te fietsen en omdat de paralelweg gevaarlijk is, zie je dat veel jongeren hun fiets over het hek tillen, naar de overkant lopen en daar hetzelfde weer doen. We willen er niet op wachten tot dat een keer verkeerd gaat.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here