Grootegaster blazers in de prijzen op NK solistenconcours

0
8
Nannet Cruiming solistenconcours

GROOTEGAST – Op zaterdag 4 oktober vonden de Nederlandse Kampioenschappen plaats voor blazers, dit jaar voor eerst georganiseerd door de nieuwe muziekorganisatie KNMO. Uit de gemeente Grootegast reisden al vroeg op de zaterdagochtend drie solisten naar de prachtige concertzaal van het  Conservatorium in Utrecht. De 3 solisten deden mee op grond van hun eerder behaalde resultaat op het provinciaal solistenconcours. 
Nannet Cruiming op dwarsfluit, lid van Mv Woudklank Grootegast en leerling van docente Lindy Adema van St. Muziekonderwijs Grootegast speelde het werk Variations on a theme by Rossini en werd hierbij door haar twee broers Jacco en Stijn Cruiming begeleid op de marimba. Nannet behaalde 85 punten met een mooie 2e plek in de jeugddivisie. Else van Dijk uit Doezum, lid van Mv Beatrix en leerling van Jappie Kuipers van SMG, en in het voorjaar winnares van het provinciale solistenconcours te Leek,  speelde de solo Pastorale van Goff Richards met veel overtuiging. Dit optreden werd beloond met 87 ½  punt en een 4e plaats in de vierde divisie. Carmen Poortvliet  uit Opende deed op dit Nederlands Kampioenschap mee in de tweede divisie. Carmen is lid van Mv Beatrix te Doezum en leerling van Jappie Kuipers bij SMG.  Carmen speelde de solo Arioso and Caprice van Ronald Hanmer. Carmen werd met 90 punten 2e op het Nederlands kampioenschap voor blazers in de 2e divisie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here