‘Ik ben in elk geval ontzettend trots op deze school’

0
21
Aduard Adeborg

Samenwerkingsschool Adeborg feestelijk geopend met nieuw logo

ADUARD – Samenwerkingsschool Adeborg in Aduard werd afgelopen vrijdag officieel en feestelijk geopend. Daarmee werd een proces van ruim anderhalf jaar afgerond. Het resultaat: een prachtige school, klaar voor de toekomst. ‘Ik ben echt ontzettend trots op deze school. Op dit gebouw, de manier waarop we lesgeven en met elkaar omgaan en heel veel samen doen’, straalde directeur Greet Bakker.
Naamgenoot Bakker (wethouder) had de eer om vrijdagmorgen het logo van de nieuwe school te onthullen. Dit nieuwe logo –bedacht door En Passant uit Bedum- markeert een traject van anderhalf jaar. ‘In feite zijn we nu klaar. Alhoewel, we willen zeker buiten rond het schoolplein en de parkeerplaatsen nog wel wat doen. Dat zijn echter kleine dingen. Een beetje beplanting, wat haagjes; dat werk’, zegt Bakker, die een trotse indruk maakt.
Op 1 augustus 2013 fuseerde CBS Adewerth (Bakker was daar toen directeur van) en openbare basisschool Goeman Borgesius. Kinderen en leerkrachten verhuisden naar de Schoolstraat en keerden pas in juli weer terug. ‘Deze school was al verbouwd’, zegt Bakker. ‘Zoals het er nu uitziet is gewoon prachtig. Ik ben vooral trots op het nieuwe leerplein. Verder hebben we met wat kleurtjes geprobeerd de boel wat op te leuken. Ik denk dat dit heel aardig gelukt is.’
Op de Adeborg zitten momenteel 156 leerlingen. ‘En we hebben ‘gewoon’ acht groepen. Ideaal voor kinderen. Toen we nog twee verschillende scholen waren, was dat anders. Dan moesten we soms de groepen 1,2 en 3 samenvoegen of was er sprake van wel heel kleine groepen.  Dit is veel beter, zeker ook voor de ontwikkeling van de kinderen. ‘
En dan de identiteit. Christelijk en openbaar. Kan dat samen? ‘Prima’, zegt Bakker. ‘Je hebt scholen die als het christelijke onderwerpen betreft de groepen gaan splitsen. Dat doen wij niet.
Deze week bijvoorbeeld, is het thema ‘discipline’. Dan krijgen de kinderen de ene keer een ‘gewoon’ verhaal en een andere keer een Bijbelverhaal. Dat gaat prima. En bovendien: de kinderen doen al heel veel samen. Denk maar aan voetballen en andere sportclubs.’  Vrijdag was het in elk geval feest. Met ranja voor de kinderen, met gebak en met vooral hele veel blije en tevreden mensen. Adeborg gaat een mooie toekomst tegemoet.

Aduard Adeborg-2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here