Op mountainbikes scheuren door de bossen van Appelscha

0
8
Op mountainbikes door de bossen van appelscha

EENRUM – Het had misschien nog nèt iets modderiger gekund. Maar 26 basisschoolkinderen uit Eenrum en omgeving kunnen zich echte mountainbike-professionals noemen. Zij namen deel aan een mountainbike-dag georganiseerd initiatief van Lars Kram. De kroon op deze dag was een zware tocht over een speciaal parcours voor mountainbikes door de bossen rond Appelscha. Met natuurlijk een stevige pannenkoek na afloop.
De Marne heeft er in één dag meer dan 25 jonge MTB-fans bij gekregen. Sommige kinderen zaten eerst wat onwennig op hun mountainbike, want zo’n machine voelt toch wel wat anders dan een gewone fiets. Maar in de loop van de dag was van die onervarenheid vrijwel niets meer te zien. Soms werd de ingehuurde instructeur gewoon door de jonge sportievelingen op achterstand gezet. Appelscha is voor Noordgroningers het dichtstbijzijnde parcours voor mountainbikes. En dat terwijl er naast de deur een perfect terrein klaarligt: het Lauwersmeergebied. Wanneer daar één of twee aparte routes voor mountainbikes worden aangelegd, snijdt het mes aan twee kanten. Het zou een impuls voor het toerisme in de regio kunnen zijn. Maar ook is het een stimulans voor kinderen om te bewegen en te sporten, aldus de organisatie. Zij pleiten daarom voor een parcours in het Lauwersmeergebied. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here