Penta Primair en Westerwijs willen fuseren

0
8

GROOTEGAST/MARUM – Openbaar onderwijsorganisatie Westerwijs en de christelijke onderwijsorganisatie Penta Primair willen fuseren. Dat schreven ze dit weekend in een open brief op hun sites. Door te fuseren zeggen beide organisaties goed onderwijs te kunnen blijven garanderen en ook te kunnen voorkomen dat kleine scholen gesloten worden.
De twee organisaties werken al jaren samen. Sinds 2006 heeft dat geresulteerd in zes samenwerkingsscholen. “We merken dat een samenwerking op verschillende vlakken een positief effect heeft,” zeggen de directeuren Heddema en De Vries.
“Door samen te werken, kunnen we in het Westerkwartier en Noordenveld goed onderwijs blijven garanderen. We voorkomen dat scholen te klein worden om kwalitatief hoogwaardig onderwijs te bieden. Bovendien opereren we vanuit een positief perspectief, doordat we voorkomen dat het openbaar en christelijk onderwijs met elkaar moeten strijden om de schaarse leerlingen.”
Na de fusie willen de organisaties kijken hoe kinderen beter opgevangen kunnen worden rond schooltijden. “Daarom willen we de mogelijkheden om kinderen buiten de schooltijden om op te vangen uitbreiden. Door samenwerking kunnen we niet alleen een breder aanbod creëren, maar dit aanbod ook beter aan laten sluiten bij de werksituatie van ouders.” Kinderen moeten straks tussen 7:00 en 19:00 uur opgevangen kunnen worden.
De komende maanden wil de organisatie werken aan een compleet nieuwe onderwijsvisie. “Zo kunnen we het sluiten van scholen voorkomen en elkaar versterken in ons doel: onze kinderen in een veilige omgeving door goed onderwijs voorbereiden op de toekomst!” Het is de bedoeling dat de fusie in januari 2016 plaatsvindt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here