Proef verhoging Lauwersmeer uitgesteld

0
13

LAUWERSOOG – Het waterpeil in het Lauwersmeer wordt niet verhoogd. Het plan om bij wijze van proef het waterpeil tijdelijk te verhogen, is uitgesteld tot het voorjaar van 2016. Dat hebben de provincies Groningen en Friesland, waterschap Noorderzijlvest en Staatsbosbeheer deze week besloten. Aanvankelijk was het plan om in 2015 te starten met de verhoging van 40 centimeter gedurende een periode van zes weken.
Voor het Lauwersmeer-gebied is in april van dit jaar het Beheerplan Natura 2000 geïntroduceerd. Een plan waarin de focus ligt om zo optimaal mogelijke leefomstandigheden voor broed- en trekvogels te creëren. Staatsbosbeheer gaat nu uitzoeken hoe die leefomstandigheden het beste binnen de mogelijkheden van het plan geïntegreerd kunnen worden. Het ministerie van Economische Zaken heeft meer tijd nodig om alle beheerplannen in Natura 2000, inclusief een inspraakronde, vast te stellen. Staatsbosbeheer gebruikt de extra tijd om een nulmeting op te stellen, zodat na afloop van de proef de effecten vast te stellen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here