Remmelt Rooda

0
15
Man met de hamer

Christelijk Muziekvereniging
Grootegast
GROOTEGAST – “Ik ben nog maar kort voorzitter. Echt officieel vanaf april dit jaar. Daarvoor was ik interim omdat Greta Kuipers in december een time-out nam. Toen dat definitief werd, heb ik me in het voorjaar verkiesbaar gesteld. Best een pittige taak hoor. Als voorzitter ben je spreekbuis van de club. Je moet vooruit denken, de agenda en planning een beetje kennen… Ik merk dat ik daar echt even in moet komen. Maar gelukkig hebben we een heel goede secretaresse, Mandy Graansma. Meestal heeft zij overal wel een antwoord op. In ieder geval gaat er zeker veel tijd inzitten. En je krijgt niet altijd alles zo snel voor elkaar als je graag zou willen. Je moet geduld hebben. Tot tien tellen. Dat schiet er bij mij weleens bij in. Als iemand een keer niet kan repeteren, moeten ze zich bij mij afmelden. Dan ga ik opzoek naar een vervanger. Naar een gelijkwaardige muzikant. We werken als muziekvereniging nauw samen met  de plaatselijke muziekschool, CMV Grootegast. Wij leveren de leerlingen, zij verzorgen de muzieklessen. Eén keer per jaar zitten we bij elkaar voor overleg. Dan bespreken we de vorderingen van leerlingen en of er iemand is die misschien moet overstappen naar een ander instrument. Ik heb in mijn korte tijd als voorzitter al wel iets heel leuks meegemaakt! We zijn gepromoveerd van de tweede naar de eerste divisie!  Om het even in voetbaltermen aan te geven: van de Jupiler naar de eredivisie. Vorig jaar hebben we ons ingeschreven voor de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in Drachten. We hebben in de hoogste divisies meegedaan en zijn tweede geworden. Een topprestatie toch? En dat je dan als voorzitter het podium op mag stappen en de beker in ontvangst mag nemen, is fantastisch. Maar nu even over het concert van acht november. Nee, ik ga niet alles vertellen. Maar dat de opzet anders is als in voorgaande jaren, is zeker. Met een extra oranje-tintje. Ik weet dat ik vaag klink nu, maar het moet een verrassing blijven hè? De jeugd staat dit keer in de spotlights. Zij krijgen meer aandacht als in voorgaande jaren. En ja, ik heb ook gehoord over eventuele afgevaardigden van het Koninklijk Huis. Wie dat zijn? Geen idee. Wij krijgen ook pas in de laatste week door hoe het programma er exact uit zal zien. Wat ik wel weet is dat muziek en een vorm van cabaret gecombineerd worden. En dat humor centraal staat. Meer vertel ik niet. Laat iedereen alvast de datum maar even vrijhouden in de agenda: 8 november in de Grote Herder Kerk in Grootegast. Acht uur begint het. Wie meer wil weten kan ook even onze Facebook-pagina bekijken: facebook.com/oranjegrootegast. Ons doel? Een volle kerk!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here