Scholen Leens samen in gemeentehuis

0
7

LEENS – De christelijke en de openbare basisschool in Leens gaan in de toekomst samen verder in het gemeentehuis. Dat staat in plannen die het college donderdag naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Door de scholen in het gebouw te plaatsen hoeft de gemeente geen nieuw gebouw neer te zetten en komt het raadhuis niet leeg te staan na de komende herindeling.
De afgelopen maanden is onderzocht wat in het gebouw mogelijk is. “Er zitten heel veel haken en ogen aan, maar deze optie springt er voor ons echt uit,” zegt wethouder Mariëtte de Visser (PvdA). “De klaslokalen kunnen door de constructie niet in het gemeentehuis geplaatst worden, dus daarvoor moeten we er een stuk aanbouwen. Wel is er genoeg ruimte voor spreek- en directiekamers én kunnen de BSO en speelzaal in het pand komen.” De reden dat er voor de klaslokalen geen ruimte is, is dat deze moeten voldoen aan een bepaalde wettelijke hoogte.
De Visser denkt dat het gebouw nog meer functies kan krijgen dan alleen de school. “Mogelijk blijft er na de herindeling een gemeenteloket, dat ook in het gebouw kan blijven zitten. Ik denk ook aan een combinatie met het Centrum voor Jeugd en Gezin of de jeugdzorg.” De gemeenteraad spreekt volgende week over het plan. De gereformeerde basisschool doet niet mee aan het project. Zij willen zelfstandig blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here