Tweede overwinning voor Niekerk; OKVC haalt uit

0
28
Zuidhorn voetbal Helpman-2

Voetbaloverzicht

STREEK – De streekploegen kenden een prima weekend. Zuidhorn, Grijpskerk, Aduard, FC LEO, Niekerk, OKVC en Eenrum vierden allen de overwinning. FC Grootegast kwam in de topper tegen Wykels Hallum niet tot score. Ook Opende en Kloosterburen hielden het op een gelijkspel.
De topper tussen de nummer een, Wykels Hallum en nummer twee, FC Grootegast, eindigde onbeslist. Het was een stevige pot in Hallum, waarbij de thuisclub met hard spel het voetbal van Grootegast probeerde te ontregelen. In de tweede helft drong Grootegast aan, zonder tot score te komen. Het was alweer de derde 0-0 van Grootegast,  dat vorige week het net gemakkelijk vond.  In de stand zijn beide ploegen voorbijgestreefd door ONT, dat profiteerde van de puntendeling. In 3C blijft Zuidhorn het opzienbarend goed doen.  De promovendus versloeg staartploeg Helpman met klein verschil: 3-2.  Een beter Zuidhorn kwam met 1-0 achter door een strafschop. Even later zette Jan Peter Steenbergen dit recht via eveneens een penalty.  In de tweede helft verzuimde Zuidhorn het verdedigend zwakke Helpman op ruime achterstand te zetten. De aanvallend dreigende Helpenezen maakten het vlak voor tijd nog even spannend: 3-2. De groen-witten stegen door de winst weer een plaats en staan derde. Grijpskerk won met ruime cijfers van middenmoter Godlinze.  Van invloed was de discutabele rode kaart voor een speler van Godlinze wegens een ‘natrappende beweging’. Grijpskerk, dat leuk voetbal liet zien, maar veel kansen onbenut liet, kwam door Jarno Eeuwema na een fraaie solo op 1-0. De niet slechte tegenstander probeerde met tien man druk te zetten, maar de verdediging gaf geen krimp. Na de 2-0 van Teie van der Hoek was het pleit beslecht. Het werd 3-0 door Ron Stoutmeijer. “Over de zege geen discussie mogelijk, het is vooral de lijn die we hebben doorgetrokken”, vond Dick Tillema, leider van Grijpskerk.  Door de winst stegen de Smalruggen met stip bezetten nu plaats vier.  Een klein verrassing was de zege van Aduard 2000 bij VV Groningen, de nummer twee van de ranglijst. Het was een doelpuntrijke wedstrijd, die eindigde in 3-4. De zege was verdiend. Aduard zette VVG helemaal onder druk. De score ging wel op en neer. “We hadden nooit het gevoel dat we zouden verliezen”, sprak Remco van Merode. In de tweede helft liep Aduard weg naar 2-4. In de laatste minuut werd het nog 3-4. Doordat Aduard aantrad met een gehavende selectie (de zieke doelman Jaap de Vries moest vervangen worden door Klaas Cruiming) maakte de zege nog mooier. In de vierde klasse B verstevigde FC LEO de leiderspositie. De Leensters bonden zelf Friese Boys uit Kollumerzwaag aan de zegekar, terwijl naaste belager Opende een halve misstap maakte. De zege op Friese Boys was moeizaam en kwam pas in de tweede helft tot stand. Nadat Klaas van der Ploeg enkele wissels toepaste kreeg LEO de overhand. . Na de 2-1 van topscorer Rowan Rozema kreeg LEO een dubieuze strafschop in de schoot geworpen, nadat de keeper Rozema van de bal zette. De elfmeter. die benut werd door Marco Rietema.  “Compliment voor Friese Boys, dat het ons een uur lang lastig heeft gemaakt”, aldus Van der Ploeg. Door de 3-1 overwinning heeft LEO nu vijf punten voorsprong op Twijzel, dat nog wel een duel tegoed heeft. Opende bleef thuis voor driehonderd toeschouwers in een aantrekkelijke wedstrijd steken op een gelijkspel tegen Anjum.  De puntendeling was terecht. Opende kwam in de eerste helft onverdiend op voorsprong door twee doelpunten van Henk Veenstra. Na rust kwamen de Kolkenfildbewoners terug: 2-2.  Opende blijft in de subtop. Niekerk boekte de tweede overwinning. De zege in Suameer moest van ver komen. Niekerk kwam vroeg op achterstand. Halverwege de tweede helft kantelde het duel en maakte Edwin Zwier gelijk. Alleskunner Jeroen Beerlings zorgde met twee doelpunten dat de drie punten naar Niekerk gingen. OKVC had geen kind aan streekgenoot Ezinge. De Oldehove/Kommerzijl-formatie liet er geen gras over groeien: 6-0. Al in de eerste minuut viel het eerste doelpunt. Na de 2-0 theestand werd de score hoog opgevoerd. Edwin Sieperda scoorde twee keer. Over twee weken komt het zwakke Zeester op visite, dat het ook niet kon bolwerken tegen Haulerwijkse Boys, de gedegradeerde ploeg uit de vierde klasse. Het werd 1-5. Zeester, onder leiding van Gezinus Oosterhuis, die eerder bij de zondagclub uit Haulerwijk actief was, kreeg al 42 doelpunten om de oren. Eenrum versloeg TLC na een onderhoudende pot voetbal. Eenrum ging met een 1-0 voorsprong aan de thee door een lob van Nick Rijzinga die zag dat Marcel Been te ver voor zijn doel stond. Vlak na rust verdubbelde Tim Veenstra de score. De gasten kwamen terug via een strafschop.  Tien minuten later zorgde wederom Nick Rijzinga er met zijn zwakkere rechter been na goed doorzetten voor dat de marge weer op twee kwam. TLC raakte nog wel twee keer de lat, maar de overwinning van Eenrum kwam niet meer in gevaar. GVB liep meer dan averij bij De Walden: 4-0. “Verliezen heb ik vrede mee, niet de manier waarop het zondag ging. De instelling, te veel spelers onder het niveau, frustraties en de vorm niet. Dan krijg je een flutwedstrijd”, wees Bart Leistra. En een pittige nederlaag. De streekderby Zuidhorn-Kloosterburen eindigde onbeslist. De 1-1 was een juiste uitslag. Beide ploegen kregen kansen. Marcel Remijn zette de ‘Kloosterboeren’ op 0-1. In de tweede helft kreeg Zuidhorn de betere kansen. Vlak voor tijd leidde een aanval van de gasten de verdiende gelijkmaker in. Nadat de keeper van Zuidhorn een inzet pakte, werd uit de uittrap gescoord. Leider Hans Bolt noemde Zuidhorn geen onaardige tegenstander. Door de puntendeling heeft Kloosterburen medekoploper SVZ moeten laten gaan.    

Zuidhorn voetbal Helpman-3

Zuidhorn voetbal Helpman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here