Werkbezoek FNP Achtkarspelen aan Themapark “de Spitkeet”

0
8
Werkbezoek FNP themapark Achtkarspelen

ACHTKARSPELEN – Een afvaardiging van FNP Achtkarspelen is voor een werkbezoek ontvangen op themapark “de Spitkeet” te Harkema. Doel van het werkbezoek voor de FNP is om zich te laten informeren over de gang van zaken. Jaring Wijma en Freerk de Vries van het themapark vertelden hoe succesvol “de Spitkeet” inmiddels draait maar ook dat ze kampen met ruimtegebrek.
In het park krijgt de bezoeker een indruk van de leefwijze van de mensen uit deze omgeving tussen de jaren 1850 en 1950. Het park is helemaal opgezet door vrijwilligers. De FNP waardeert de inzet van deze vrijwilligers enorm. Op dit moment is er sprake van ruimtegebrek bij “de Spitkeet”, men mist opslagruimte maar ook een afzonderlijke accommodatie voor grotere groepen. Bezoekers komen soms met bussen vol. Op dit moment legt men de laatste hand aan de bouw van de Mallemolen (historische sociale woningbouw), de leerlingen van de school Friese Poort en de leerlingen uit Zweden zijn een ervaring rijker.
Voor het dorp Harkema maar ook voor de regio betekent dit weer een nieuw stuk uit de geschiedenis die bewaard blijft.  ‘Sjoerd Groenhof;  Wy binne hjir yn de prachtige omjouwing fan it Themapark de Spitkeet. In soad histoaryske eleminten drige te ferdwinen, net allinnich út it lânsskip mar ek út ús kollektyf ûnthâld. Der is, nettsjinsteande de druk fan skaalfergrutting, in tanimmende ynteresse foar it behâld fan ús histoarysk lânskip. De frijwilligers sette in soad útein om de woartels en it ûntstean fan dizze streek sichtber te herstellen. De Themapark de Spitkeet kin besjoen wurde as de histoaryske achtertún fan de minsken fan dizze streek”.  De FNP neemt de vragen en zorgen mee naar het fractieoverleg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here