Bauke Mollema voor de tweede maal vader

0
51
Bauke Mollema met thomas

“Even afkloppen, maar voorlopig is Thomas een rustig en tevreden baby”

ZUIDHORN/LEEUWARDEN – Hij en zijn omgeving wisten al lang dat het een jongetje zou worden. Afgelopen maandag zag Thomas Willem het levenslicht en is Bauke Mollema vader geworden van een wolk van een zoon, ’s ochtends om half twaalf geboren. Voor de liefhebbers: de kleine Mollema telg weegt 3725 gram en is 50 cm lang.
Op het kaartje staat te lezen dat ze vooral gewoon papa en mama blijven, maar zich ook wel een beetje stoer voelen. Voor zover bevallingen makkelijk kunnen verlopen, behoort deze wel tot die categorie. “Het ging allemaal inderdaad vrij gemakkelijk. In alle vroegte naar het ziekenhuis gegaan en om 11.32 werd Thomas geboren. Geen complicaties en eigenlijk een bevalling uit het boekje,” lacht de toch wel wat vermoeide wielrenner. “Maar het is tot nog toe echt heel goed te doen. Thomas slaapt lekker, is tevreden en wij komen tot nog toe behoorlijk aan onze nachtrust toe. Vooral voor Jane  erg fijn, want de laatste weken waren voor haar echt zwaar.”
Laten we vooral hopen dat het zo blijft, want de meeste kinderen hebben op de een of andere manier toch de vervelende eigenschap een net iets ander dag- en nachtritme te creëren dan de meeste volwassenen dat doen of wensen. De planning is in ieder geval een stuk handiger dan bij het eerste kindje van Bauke en Jane die twee jaar geleden tijdens de Tour werd geboren, hoewel Mollema door een valpartij al af was gestapt. “Ik leer snel” stelt Mollema met gevoel voor nuchtere humor vast.  Het is vakantie in wielrenland en dus kan de keRsverse vader alle aandacht aan zijn gezin besteden en straks met frisse moed beginnen aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière.  Hij rijdt de komende twee jaren voor de Amerikaanse wielerploeg Trek Factory Racing en heeft inmiddels kennis gemaakt met zijn aanstaande ploeggenoten en ziet uit naar de nieuwe uitdaging: “Ik heb de jongens en begeleiders ontmoet en dat was leuk. Voelde me direct op m’n gemak en werd vriendelijk en hartelijk ontvangen. Ik merk ook dat ik echt toe ben aan een nieuwe stap. Al die jaren bij eenzelfde ploeg, ondanks wel een paar (naams)veranderingen. De koek was op. De dynamiek, de sfeer en werkwijze zal in deze ploeg heel anders zijn en ik ervaar nu al dat dit verfrissend is.” Mollema wordt door Trek gehaald voor het klassement in de grote rittenkoersen en is de vervanger van Andy Schleck. Bij de Rabobank, Blanco en later Belkin behaalde Mollema een aantal successen. Zo waren er etappezeges in de Ronde van Spanje (2013), Polen (2010), Zwitserland (2013) en Noorwegen (2014). Ook won hij het puntenklassement in de Vuelta van 2011. Verder zijn er op zijn palmares veel ereplaatsen te vinden. Hij werd onder meer tweede in het eindklassement van de Ronde van Zwitserland (2013), tweede in de Clásica San Sebastián (2014), vierde in de Ronde van Spanje (2011) en zesde in de Tour de France van 2013.  Een leuk, maar niet super indrukwekkend erelijst. De druk is hoog en Mollema moet prijzen gaan pakken, weet ook de renner zelf. “Ik heb er alle vertrouwen is. Hoewel ik nog niet heel veel prijzen heb gewonnen, heb ik me wel steeds verbeterd. Ik denk dat een nieuwe omgeving me daarbij inspireert en bijdraagt aan meer successen. Maar nu eerst even genieten van mijn gezinnetje.”    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here