Beukenboom uit hart Surhuizum gerukt

0
44
Surhuizum snoeien

SURHUIZUM – Op de vroege woensdagochtend was het druk in Surhuizum. De oude beukenboom die op het kerkhof rondom de kerk stond werd gekapt. De plusminus 120 jaar oude boom was dusdanig aangetast door zwammen dat het behouden van de boom onmogelijk bleek. ‘Eerder werd gezegd dat de boom tweehonderd jaar oud is, maar dat kan niet kloppen’, vertelt Feike van der Veen, koster van de Doarpstsjerke. ‘Op een oude foto zijn grafstenen van 1913 te zien met een nog hele jonge boom. We denken daardoor dat de boom ongeveer 120 jaar oud is’. Veel Surhuizumers die een kijkje kwamen nemen bij de kap van de boom vinden het jammer dat de boom verdwijnt. ‘Het is jammer, maar het is niet anders’, aldus Van der Veen. ‘Maar nu kan niemand meer zeggen de kerk niet te kunnen vinden’, grapt hij er achter aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here