Driedaags event donderdag van start

0
6
Surhuisterveeen - Hans Postma

‘We zijn geen bejaardenbeurs’

SURHUISTERVEEN – In zalencentrum De Lantearne in Surhuisterveen wordt donderdag 23 oktober tot en met zaterdag 25 oktober het tweejaarlijkse evenement Survento 50plus Event gehouden. Burgemeester Gerben Gerbrandy van de gemeente Achtkarspelen opent de beurs donderdagmiddag middels een speech en een toast waarna de beurs met een recordaantal van zestig deelnemers los zal barsten. Het is inmiddels de vijfde keer dat het tweejaarlijkse evenement georganiseerd wordt door Hans Postma van HAPÉ-Events en stichting de Lantearne uit Surhuisterveen.

Het Survento 50plus Event vindt niet alleen maar in het zalencentrum plaats. Om een zo breed mogelijk aanbod aan bedrijven te kunnen bieden aan de beursganger worden er meerdere verwarmde tenten geplaatst rondom het zalencentrum. ‘We hebben zelfs een tent nog een stukje uit moeten breiden’, vertelt Hans postma. Ook dit keer is het de organisatie gelukt om meer bedrijven te strikken voor de beurs dan de vorige keer. ‘De vorige keer hadden we ruim vijftig deelnemers, dit keer zijn er ongeveer zestig.’ Sinds de eerste editie in 2006 is de beurs in Surhuisterveen een begrip geworden in het Noorden.
Tijdens de laatste editie waren er een recordaantal bezoekers. Toen kwamen zo’n 6000 mensen op de beurs in Surhuisterveen af.

Wat het succes is van het Survento 50plus Event? ‘Het is een hele genoeglijke beurs, maar niet zo massaal als beurzen in Leeuwarden of Groningen waar je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het is er ook gewoon heel gezellig. Bij voorgaande edities kwam het wel voor dat mensen gewoon alle drie de dagen even langskomen op de beursvloer. En er is natuurlijk wel een hele hoop te zien en te beleven. We hebben een heel gevarieerd aanbod. Zo zijn er bedrijven die zich bezighouden met bouw en duurzame energie, maar ook bedrijven die zich bezighouden met reizen of wellness’, aldus Postma. ‘De vijftigplusser heeft over het algemeen wat meer te besteden en men heeft wat meer vrije tijd. De kinderen zijn vaak net het huis uit, waardoor er meer tijd en geld is voor verbouwingen of reizen. Daar spelen we met deze beurs op in’, vertelt Postma.

De beurs richt zich niet alleen maar op de vijftigplusser. Ook de dertig- en veertigplusser kan aan zijn of haar trekken komen op de beurs. ‘Bedrijven met woonaccessoires of kleding zijn natuurlijk ook interessant voor de jongere bezoeker. En de dertig- en veertigplusser is de vijftigplusser van de toekomst. Het kan heel leuk zijn om daar alvast een kijkje voor te nemen’, aldus Postma. ‘Het is ook gewoon een heel ontspannen beurs. Zo is er bijvoorbeeld een bedrijf met massagebedden. Deze kan men op de beurs uittesten. Daarnaast is er ook allerlei informatie over bijvoorbeeld schenken en erfrecht.’

Aangezien men in de straat achter zalencentrum De Lantearne bezig is met de riolering is er minder parkeergelegenheid dan voorgaande jaren. De organisatie van de beurs is dan ook enorm blij met de samenwerking met het Ot en Sien-museum aan de overkant van de weg. In samenwerking met het museum is er een pendeldienst opgezet vanuit het centrum. ‘Dan kunnen mensen in het centrum parkeren en toch voor de deur eruit. Bovendien geeft hen dat ook nog een leuk kijkje in het centrum van Surhuisterveen.’

Het Survento 50plus Event hoopt een breed publiek te bedienen met de beurs. ‘Wat we in ieder geval niet willen zijn is een geitenwollensokkenbeurs voor bejaarden. Zelf ben ik ook pas vijftig plus en ik voel me nog hartstikke jong. Er zijn zeker stands voor de wat oudere vijftigplusser, maar ook zeker voor de vijftigplusser die middenin het leven staan. Eigenlijk moet iedereen gewoon even langskomen, dan kan men zelf zien wat er allemaal wel niet geboden wordt’, besluit Postma.

De beurs vindt plaats op donderdag van 14.00 – 21.00 uur, vrijdag 10.00 – 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 2,50, inclusief koffie of thee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here