PvdA organiseert lokale avond over economische ongelijkheid

0
8

ZUIDHORN – Eind oktober verschijnt de Nederlandse vertaling van het boek ´Kapitaal in de 21ste eeuw´ van de Franse econoom/filosoof Thomas Piketty. De PvdA in Zuidhorn organiseert daarom op donderdag 23 oktober een informatieve avond, voor iedereen die  geïnteresseerd is, over economische ongelijkheid in Nederland. Het boek van Piketty wordt besproken en gekoppeld aan lokale armoedebestrijding. Het oprichten van een uitgiftepunt van de voedselbank Grootegast en Marum afgelopen voorjaar in Zuidhorn, is voor de PvdA namelijk een signaal dat armoedebestrijding op lokaal niveau nog altijd een noodzakelijk kwaad is. Docent economie aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en columnist voor de Leeuwarder Courant, de heer Gerrit Gorter is bereid gevonden om het boek van Thomas Piketty te bespreken. De heer Jan Oomkes zal als bestuurslid van de voedselbank Grootegast, Marum en Zuidhorn toelichten wat de voedselbank doet en op welke manier er op lokaal niveau aan armoedebestrijding gewerkt wordt.  De avond zal gehouden worden in Jongerencentrum Avalon te Zuidhorn, tevens uitgiftepunt van de voedselbank. De inloop is vanaf 19.45u en de aanvang is om 20.00u. Toegang is gratis en men hoeft geen lid te zijn van de PvdA om de bijeenkomst bij te wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here