Rapidschaakkampioenschap van start

0
8

BUITENPOST – Het rapidkampioenschap van Schaakclub De Twee Kastelen uit Buitenpost is van start. Op vier verschillende vrijdagavonden verspreid over het hele seizoen wordt deze competitie afgewerkt. Afgelopen vrijdagavond was de eerste speelavond. Rapidschaken betekent veel minder bedenktijd per persoon per partij, waardoor er steeds snel gezet moet worden, er veel meer fouten gemaakt worden en daardoor meer spektakel ontstaat. Afgelopen vrijdagavond was dit ook het geval. Opvallend was de vliegende start van Bartele Bosma (4 uit 5). De ervaren rot won in de laatste ronde zelfs verrassend van Bruno Jelic (huidig rapidkampioen), en moest alleen een punt afstaan aan Johan Adema. Adema is na de eerste avond ook koploper met 4,5 uit 5, zijn enige puntverlies was een remise tegen Jelic in de eerste ronde. Jelic staat met 3,5 uit 5 voorlopig op de 3e plaats samen met Leffert Nicolai, waarna een groepje spelers met 2,5 punt volgt. Er volgen nog 3 rapidavonden: 5 december, 16 januari en 20 maart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here