Vierde Motor – en Brommershow met vele pronkstukken

0
26

SURHUISTERVEEN – Op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november vindt voor de vierde keer de Motor- en Brommershow plaats in Zalencentrum De Lantearne in Surhuisterveen. De spectaculaire opening wordt vrijdagavond verricht om 18.45. De Motor- en Brommershow wordt een mis van klassieke en moderne motoren, zowel toer- als sport. ‘De vorige keren waren zo’n succes dat een vervolg niet kon uitblijven. Enkele motor- en brommerliefhebbers hebben de hoofden bij elkaar gestoken met als resultaat dat het ook dit jaar voor de liefhebbers weer echt genieten wordt’, zegt André Postma van De Lantearne. De show brengt vele verrassende en nieuwe aspecten. Zo zijn er speciale motoren van de Yamaha Tweetakt Club Nederland. Verder komen er diverse racemotoren uit de jaren ’70 en ’80, met replica’s uit de GP500 cc. Fan Antike Motorfreonen, een kleine plaatselijke oldtimerclub voor motoren tot 1970, verleent ook medewerking aan de show. De club, die ieder jaar een toertocht organiseert vanuit de Feanster Moune, brengt een aantal pronkstukken mee. Ook de Hulpmotor Vereniging Gerkesklooster is aanwezig. Het sportieve gedeelte wordt verzorgd door de Stichting Baansport Opende (SBO), bekend van de jaarlijkse internationale grasbaanraces. Geshowd worden de motoren van tweevoudig Europees kampioen Grasbaanracen Jannick de Jong, clubrijder en ambassadeur van de SBO. Deze wereldtopper (vice-wereldkampioen 2014), zal op zaterdag persoonlijk aanwezig zijn. Tevens is er het 1000 cc zijspan van Roel Liemburg te bewonderen, alsmede het zijspan van Wilfred Detz. Ook kan men genieten van oldtimer grasbaanmachines uit de jaren ’60. “Door het aanbod van al die bijzondere motoren en bromfietsen wordt het smullen voor de liefhebber. Mochten er nog mensen zijn met een bijzondere motorfiets of brommer, die kan zich altijd nog bij mij melden”, zegt André Postma. Dat kan via info@delantearne.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here