Aandacht voor duisternis tijdens Nacht van de Nacht

0
22
Zuidhorn Nacht van de Nacht

ZUIDHORN – Wethouder Henk Bakker opende zaterdagavond in het gemeentehuis in Zuidhorn de Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt er landelijk aandacht gevraagd voor duisternis en worden de mooiste plekken in het donker uitgelicht. In Zuidhorn werd een lezing gehouden voor prof. dr. Inga Kamp van de Rijksuniversiteit over sterren en het nut van duisternis. Daarna gingen de gasten een avondwandeling maken langs Observatorium Sterrenspoor in woonwijk De Oostergast in Zuidhorn. Voor de gelegenheid werd hier de straatverlichting gedoofd. De avond werd afgesloten met een film over lichthinder in Nederland.

Zuidhorn Nacht van de Nacht-2 Zuidhorn Nacht van de Nacht-3 Zuidhorn Nacht van de Nacht-4 Zuidhorn Nacht van de Nacht-5

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here