Burgemeester en GroenLinks in aanvaring over politie

0
13

LEENS – Wat is de toegevoegde waarde van surveillance van de politie in de gemeente De Marne? Die vraag stelde raadslid Paul Steenman (GL) dinsdag toen de gemeenteraad sprak over het veiligheidsplan voor de komende jaren. Hij wilde weten wat het effect is van de inzet van de dienders. Het leidde tot irritatie bij burgemeester Koos Wiersma (CDA), die zich erover verbaasde hoeveel de dienders weten over de gemeente.
Het leek dinsdagavond een hamerstuk te worden, maar toch vroeg GroenLinks nog het woord over het plan.
“Het is hier in De Marne knap toevallig als de politie in de buurt is bij een incident,” stelde hij.
“De politie zit heel vaak in de auto en we treffen ze niet op straat aan. De kans op een praatje is dus nul. Alleen als de politie bij toeval in de buurt is kan er een pakkans ontstaan.
Al hebben wij toch het idee: als je linkt kijkt, zie je rechts niks.”
Wiersma hoorde het aan en reageerde direct.
Hij wilde de uitspraken ‘krachtig bestrijden’. “Ik weet dat onze buurtagenten veel contact hebben met de inwoners. Ik verbaas me er over hoeveel zij weten van het gebied. Dat betekent misschien niet dat ze overal stoppen en praatjes maken, maar dat waar dat nodig is, er weldegelijk contact is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here