DTK wint bekerwedstrijden

0
9

BUITENPOST – Afgelopen vrijdagavond speelde het eerste team van schaakclub De Twee Kastelen uit Buitenpost in de 1e ronde van de KNSB-bekercompetitie tegen HSP-Veendam. Het werd een 2,5-1,5 overwinning voor de thuisclub. DTK begon direct met een 1-0 voorsprong omdat één van de spelers van HSP op het laatste moment ziek was geworden en af moest zeggen; zij lieten het eerste bord leeg. Aan het tweede bord won Bruno Jelic via een fraaie koningsaanval zijn partij. Pieter Bronsema aan het derde bord stond lang slechter, maar wist voldoende tegenkansen te genereren om remise af te dwingen. Ten slotte Johan Adema aan het vierde bord stond steeds beter, maar hij vercombineerde zich op het eind en verloor. Tegelijkertijd met deze bekerwedstrijd speelde het tweede team van DTK tegen Schaakwoude 3. Het bleef lang onduidelijk wie er zou gaan winnen, maar in het laatste speeluur vielen de meeste uitslagen in het voordeel van DTK 2. Het werd uiteindelijk een ruime 5,5-2,5 overwinning. Volgende week zaterdag speelt DTK 1 opnieuw thuis tegen HSP/Veendam, dan betreft het een reguliere competitiewedstrijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here