Hulp gevraagd op Natuurwerkdag Nationaal Park Lauwersmeer

0
15

LAUWERSMEER – Werk aan de natuur, op de Landelijke Natuurwerkdag. Zo ook in Nationaal Park Lauwersmeer. Daarbij kunnen de organisatoren Staatsbosbeheer en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid wel wat hulp gebruiken.
De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het maaisel en mos met behulp van harken en hooivorken. Het maaisel moet vervolgens afgevoerd worden. Daarnaast moet op een aantal plaatsen langs de randen van de velden de bosopslag gesnoeid worden. Nationaal Park Lauwersmeer is beroemd om zijn prachtige orchideeënvelden. Voor het behoud van deze zeldzame planten is het noodzakelijk dat deze velden jaarlijks gemaaid worden en dat het maaisel wordt afgevoerd. Lijkt het je heerlijk om een dagje de natuur te helpen, en ben je ouder dan 12 jaar? Geef je dan snel op via www.natuurwerkdag.nl (optie Meedoen, Land van juffrouw Ali). Er is werk voor maximaal 30 personen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here