Kees van Es

0
10
Grijpskerk - Kees van Es

Voorzitter Jeugdcommissie
VV Grijpskerk
‘VV Grijpskerk heeft momenteel maar liefst veertien jeugdteams, waarvan twee meidenteams. Daar komen na de winterstop nog twee bij. De meidenteams zijn pas van het laatste jaar. Het is een moeilijke start geweest om het meidenvoetbal hier van de grond te krijgen, maar toen het eenmaal zover was heeft deze tak een vliegende start gemaakt. We gingen in no-time van vijf naar zo’n twintig meisjes. Dat brengt ook uitdagingen met zich mee. Zo loopt het klem bij onze accommodatie. Toen er nog maar een paar meisjes waren kon je deze nog wel eens kwijt in de scheidsrechterskamer. Dat kan met deze aantallen natuurlijk niet meer. De laatste twee jaar hebben we als vereniging veel geïnvesteerd in de jeugdafdeling. Zo zijn we op een andere manier bezig gegaan met de trainingen. De E’s en de F’jes en de meisjesteams trainen nu tegelijkertijd in een soort carrouselvorm. Een paar weken lang wordt er in een parcours getraind op bepaalde technieken, waarna de teams wisselen en er verder getraind wordt op andere technieken. Dit werpt zijn vruchten af, zowel voor de trainers – vaak jonge jongens – als de jonge voetballertjes zelf. Voor de trainers wordt het makkelijker om trainingen te bedenken en dus gemotiveerd te blijven, en de spelers krijgen veel meer de bal aan de voet, waardoor ze beter en beter worden. We krijgen hier hele positieve reacties op, zowel van spelers als de ouders. Het werkt heel aanstekelijk wanneer je hier zo’n tachtig kinderen tegelijkertijd aan het voetballen hebt. Er zit flink wat energie in! Een paar jaar geleden is het eerste team van VV Grijpskerk gedegradeerd. Er is toen veel doorstroom geweest van spelers uit de A’s naar de eerste elftallen. We hebben nu dus ook een erg jong eerste. Dat moet allemaal z’n plek nog wat vinden, maar dat gaat heel goed. Het eerste draait weer bovenin mee. Over het algemeen zijn we erg tevreden over hoe het er aan toe gaat binnen de club. De betrokkenheid vanuit het dorp is groot. We hebben een aantal subsponsors die gezamenlijk hoofdsponsor zijn. Daar zijn we heel blij mee. De rol van de club is ook erg belangrijk binnen het dorp. We hebben zo’n 350 leden op een dorp van ongeveer 2800 mensen. Dat is een behoorlijk aandeel. We proberen dit aantal goed op peil te houden, en investeren daarom flink in de jeugd. Zij zijn tenslotte de toekomst!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here