OKVC heeft meer kwaliteit en meer sterren

0
21
Oldehove OKVC Zeester

Zeester doelman moet zeven keer vissen

OLDEHOVE – Sprookjes bestaan in voetbal, maar dat OKVC zou verliezen van het pas weer opgerichte Zeester, daar zou niemand zijn geld opzetten. Het gebeurde dan ook niet. Ondanks een 7-0 overwinning van de thuisclub kregen de gasten ook de nodige kansen en gaven aardig partij. Maar het verschil in kwaliteit was duidelijk zichtbaar.
“Het niveauverschil in onze ploeg is groot”, zei Danny Beerda na afloop. Beerda, een speler die op tweede niveau gespeeld heeft bij Aduard. Na een periode VVSV’09 in Ulrum is de blonde technicus terug op zijn geboortegrond, Zoutkamp.  Om met zijn Zeester de ongelijke strijd met OKVC aan te gaan. De ‘oudste club van het Westerkwartier’- overigens onder leiding van voormalig VVSV’09-trainer Wim Nube- kende een flitsende start. Na een hoekschop van Sander de Boer kwam Edwin Slopsema voor zijn man en kopte de 1-0 binnen. Zeester, getraind door Gezinus Oosterhuis, ging zowaar meteen de tegenaanval in. Een crosspass van Danny Beerda kwam voor de voeten van Bennie Striekwold. De enorme kans werd verijdeld door de voortreffelijke doelman Marko van der Zijl.  OKVC was zoals verwacht de betere ploeg (met exponenten als Sieperda, Slopsema, Delies, De Boer), maar de rood-witten probeerden te voetballen, toonden inzet en kwamen zowaar tot kansen. Maar de druk was al gauw te groot. Ruben Meijer schoot na een groot offensief zuiver in de hoek: 2-0. ‘Oldehove Kommerzijl Voetbal Club’ begon warm te draaien. Toch kwam er opnieuw een flinke tegenstoot. Vijko Postma kwam op snelheid door, kreeg de bal gelukkig mee en schoot ongelukkig tegen de paal. In de herkansing schoot Striekwold voor leeg doel naast. Dat was dus een gebrek aan kwaliteit. Striekwold, pijlsnel, maar in de afwerking zwak. Enkele minuten voor rust liep OKVC verder weg door twee voltreffers van Martijn Delies, de laatste na een indraaiende voorzet van Sander de Boer. Over kwaliteit gesproken. Een van de OKVC-spelers, met een fluwelen traptechniek. Na de 4-0 pauzestand lieten de bezoekers uit Soltkamp zich opnieuw gelden. Een prachtige steekbal van Beerda bereikte opnieuw Striekwold, die de verre hoek vond en goed inschoot, maar wel naast de paal. Het scorebord gaf voorbarig de 5-0 aan. Dit liet nog even op zich wachten, maar was een kwestie van tijd. In de beste periode zag het publiek een geweldige actie van De Boer, die de bal aannam en met een fenomenale dropkick keeper Arjan Posthumus aan het werk zette. De Zeester-goalie ranselde het projectiel even knap uit de bovenhoek. Dan een miskleun van Jan Wouter Zwart, die een hoge bal verkeerd raakte, waarna Edwin Sieperda de doelman met een prachtige lob het nakijken gaf. Vervolgens De Boer, met een prachtige aanname en op schitterende wijze net onder de lat doel trof: 6-0. Aan de andere kant een schotpoging van Ralph Buikema, maar had pech dat de bal net overvloog. De score dreigde richting tien te gaan door een ontketend OKVC in korte periode. De koud in het veld staande Dion Dieleman trapte meteen het gaspedaal in, trok voor, waarna Cristian Usai (de Italiaan van een vader die een pizzeria runt in Zoutkamp!), bekwaam afrondde: 7-0. De zevenklapper was vervolgens uitgedoofd. De zwart-witten geloofden het verder wel en wilden het arme Zeester (de tweestrijd stond voor het eerst in de historie op het programma) niet nog dieper laten zinken. Het sierde de equipe uit De Marne dat het bleef voetballen en strijden. Al vond doelman Posthumus dat er nog wel een schepje bovenop mocht. Zelfs na de 7-0 kwam Zeester tot uitvallen. Striekwold brak veelvuldig door en kansrijk kwam ook Postma, maar zijn zwakke schot zwaaide af. In de slotminuten mocht de 52-jarige (!) Henk Haaksema nog zijn opwachting maken bij OKVC. Bij een 7-0 stand kan dat. Voor de wedstrijd had OKVC slechts de beschikking over één wissel. “De nummers dertien en veertien komen nog wel. Anders lopen er drie man maar om me heen”, zei trainer Wim Nube.  De OKVC-trainer had weinig woorden nodig over de wedstrijd en baande tevreden richting kleedkamers. Voor zowel Beerda als trainer Oosterhuis blijft het wennen. “Laatst verloren we met 14-0. In het hele seizoen met Haulerwijk kregen we maar veertien doelpunten tegen.”  Beerda: “er is nog veel werk te doen en het is ook wel eens frustrerend. Het komt vast wel goed”, zei Beerda, die Zeester een warme club vindt. “En beregezellig”, zei Beerda die wel hoopte dat er een paar spelers bijkomen, om ook sportief enige potten te kunnen breken. En OKVC? Dat is bezig om het verloren terrein goed te maken. De zwart-witten staan vijfde geklasseerd en doen volop mee om de bovenste plaatsen. De achterstand op koploper Amicitia is te verwaarlozen. 
OKVC – Zeester 7-0 (4-0); Scoreverloop: 5. Edwin Slopsema 1-0, 24. Ruben Meijer 2-0, 43. Martijn Delies 3-0, 45. Martijn Delies 4-0, 55. Edwin Sieperda 5-0, 61. Sander de Boe 6-0r, 63. Cristian Usai 7-0; Scheidsrechter: Timmerman (Hoogkerk); Gele kaart: Ralph Buikema (Zeester); Toeschouwers: 70
Opstellingen:
OKVC: Marko van der Zijl, Edwin Slopsema, Ruben Meijer, Pieter Sieperda, Gerd Groenewoud, Christian Usai, Edwin Sieperda, Danny Mollema (63. Dion Dieleman), Sander de Boer, Martjn Delies (84. Henk Haaksema), Jeffrey Breemhaar
Zeester: Arjan Posthumus, Arjen Lasthuis, Jan Wouter Zwart, Ralph Buikema, Johnny Abbas, Marcel Elema, Menno Gaaikema, Klaas Dillema (Erik Pol), Vijko Postma, Danny Beerda, Bennie Striekwold
Ster van het veld: Sander de Boer (OKVC). De talentvolle, pas 20-jarige middenvelder, kreeg het publiek op de banken met twee weergaloze schoten.  De Boer heeft een fluwelen traptechniek. Maakte zelf een goal en stond aan de basis van twee andere doelpunten.

Oldehove OKVC Zeester-2 Oldehove OKVC Zeester-3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here