Plaats: de Lantearne Surhuisterveen

0
51
Ongenode gast - 50 plus event 3

Datum: 24 oktober
Tijd: 17.00

Al eens eerder ben ik naar De Lantearne in Surhuisterveen geweest voor een beurs georganiseerd door HAPÉ-events en Stichting De Lantearne. Vorig jaar werd er de woon- en lifestylebeurs georganiseerd, waarbij het drie dagen lang ontzettend druk was in het zalencentrum. Voor het Survento 50Plus Event verwacht ik dezelfde drukte. Iedere editie is het drukker dan de editie ervoor, en de verwachting van de organisatie is ook dat dat deze keer gaat lukken. Zo zijn er meer standhouders dan ooit en zal de pendeldienst vanuit het centrum ook nieuwe klanten gaan lokken. Wanneer ik omstreeks 13.00 uur echter De Lantearne binnenkom is het er niet zo druk. Het is er zelfs rustig te noemen. Voordat ik het doorheb heeft Tjicco Uilkema van Home Health Products mij echter al gestrikt om plaats te nemen op een bed genaamd de Andumedic 3. Het apparaat, dat mij in de eerste instantie wat doet denken aan een rubberbootje, moet pijnklachten verminderen of zelfs wegnemen. Ik heb geen klachten (ik ben dan ook nog lang geen vijftig plus!), maar Tjicco heeft zijn verkooppraatje goed klaar en voordat ik het doorheb lig ik ingesnoerd met een dekentje over me heen op het bed te trillen. Vanuit het hele bed wordt mijn lichaam door elkaar geschud en wat Tjicco ook vertelt over het apparaat, ik kan me maar niet concentreren op wat hij me er nou eigenlijk over vertelt. Op een gegeven moment loopt hij weg om een praatje te maken met een stel potentiële klanten wanneer ik me begin af te vragen hoe lang ik hier eigenlijk moet blijven liggen. Al met al is het een kwartier later wanneer ik gedrilld en geshaked weer van het bed afkom, en mijn route langs de stands kan vervolgen. Even verderop zit Simone Vaatstra van Klokkenmakerij van der Schuit uit Augustinusga. ‘Je komt hier net op het verkeerde moment’, zegt ze. ‘Vanmiddag is het hier echt een gekkenhuis geweest! Tussen drie en vier was het enorm druk. Ik denk dat het straks na etenstijd wel weer heel druk gaat worden, dat was gisteren ook zo’, aldus Simone. Ik vervolg mijn weg en kom in een tent terecht waar veel verschillende standhouders staan. De jongens van Plameco Plafonds zitten een beetje verveeld bij hun stand. ‘Zeg, ben jij niet veel te jong om over deze beurs rond te wandelen?’ lacht één van de heren. Even verderop staan de dames van World Servants Doezum/Surhuisterveen. Jitske van der Wijk, Emma de Haan en Else van Dijk verkopen zelfgemaakte vogelvoerpakketjes, Wilhelmina Pepermunt en andere leuke hebbedingetjes. De zestien- en zeventienjarigen gaan samen met Reina Brouwer en Wianna Vrieswijk komende zomer naar Zambia om daar mee te bouwen aan een kliniek voor de lokale bevolking. Voor dit project hebben de meiden 12.500 euro nodig om dit te kunnen verwezenlijken. ‘We hebben al leuk verkocht deze dagen. Het komt wel wat ongelegen, zo midden in de toetsweek, maar het is zeker de moeite waard’, aldus Else. Van deze dames gaan Doezum, Surhuisterveen en Surhuizum de komende tijd meer horen en zien, want het benodigde bedrag is nog lang niet in zicht. Wanneer ik bijna bij het einde van route ben kom ik Hans Postma, de organisator van het geheel, tegen. ‘Je bent hier net op het verkeerde moment’, vertelt de goedlachse Postma. ‘Vanmiddag was het hier echt ontzettend druk. Morgen verwachten we de absolute topdrukte, dan is iedereen vrij van het werk’. Hans geniet ondertussen van een welverdiende maaltijd. Een goede bodem, om de hele avond weer op poten te kunnen staan. Ook al is er nog een dag te gaan, Postma is het er samen met de standhouders over eens: ‘Het is weer een geslaagde beurs. Tot nu toe is iedereen dik tevreden’, aldus Postma.

Ongenode gast 50 plusevent surhuisterveen 2 Ongenode gast 50 plusevent surhuisterveen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here