’t Fean ’58 viert eerste overwinning; Surhuisterveen laat niks liggen

0
23
Harkema - harkema opeinde albert Schievink

Voetbaloverzicht

STREEK – In de zevende speelronde  zegevierden Harkemase Boys, ’t Fean ’58 en Opende. De derby BCV-Buitenpost eindigde gelijk, terwijl zowel ASC’75 als GSVV opnieuw verloren. Surhuisterveen kent een vlekkeloze eerste periode met 18 uit 6.
Harkemase Boys stuitte op het laaggeklasseerde CSV Apeldoorn. De laatste confrontatie leverde een 1-0 winst op voor de Gelderse ploeg, zaterdag nam de Boys revanche en won ook met 1-0. Matchwinner werd Heine Uuldriks.  Apeldoorn miste in de eerste helft drie opgelegde kansen en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Harkemase Boys handhaaft zich op de zesde stek. De derby op Koningsland, tussen BCV en Buitenpost, eindigde onbeslist. Inzet was de subtop. In een gelijkwaardige partij lieten beide ploegen twee scoringskansen onbenut. Vlak na rust brak Rob Dijkstra de ban op aangeven van Dorjan Berisha. De Blauwkes leken de winst binnen te halen, maar in blessuretijd trokken de roden de zaak recht: 1-1. De eerste overwinning van ’t Fean ’58 is een feit! Een efficiënter ’t Fean- dat al een paar keer eerder bij de eerste zege was- lag aan de basis. Toch moesten de Feansters eerst een achterstand wegwerken tegen thuisclub Hardegarijp. Trainer Yko de Boer greep in en de gasten werden dominanter. Imani Mchimbwa schoot op weergaloze manier de 1-2 binnen, waarna Auke van der Wal en Joost Nieuwenhuis de score opvoerden (1-4).  De 2-4 was voor de statistieken. Het kelderduel tussen ASC’75 en Suameer eindigde in een victorie voor Sumar. Han Zwart maakte het enige doelpunt voor de rood-witten. De gasten- gepromoveerd uit de vijfde klasse- scoorden twee keer. ASC wacht nog altijd op de eerste overwinning.  De Lauwers kreeg op eigen veld een zevenklapper om de oren van Opende. Bert Jager maakte de 1-0 achterstand ongedaan en gaf de thuisclub weer alle hoop. Die hoop werd vlak voor en na de pauze meteen de grond ingeboord door een ontketend Opende dat ver weg liep: 1-7. GSVV kwam sneu weg bij Friese Boys, dat door een dubieuze penalty met de volle winst aan de haal ging. Gauke Plantinga opende de score. Na de 1-1 werd ging vlak na de rust een speler van Friese Boys onderuit in het strafschopgebied na wat duw en trekwerk. Tot woede van GSVV legde de scheidsrechter de bal op de stip. De verzilverde pingel deed GSVV de das om: 2-1. Zondag kruiste Harkema Opeinde voor het eerst in de geschiedenis de degens met FFS, dat staat voor ‘Fuotbol Ferenieging Stobbegat’ en beleefde daar weinig plezier aan. Harkema had de klok kennelijk niet verzet, want kwam te laat op gang. De ruststand leek 1-1 te worden, maar een wereldgoal leverde de 2-1 op voor FFS. Diep in de tweede helft verzuimde Wesley de Vries de 2-2 te maken en de gasten kregen de rekening gepresenteerd: 3-1. Erwin de Wind, uit voorzet Wilbert Huitema, maakte het alsnog spannend, maar de thuislcub bleef overeind. Vijfde klasser Surhuisterveen bond ook De Wâlden aan de zegekar. Bart Cazemier werd matchwinner. Surhuisterveen maakte daarmee een eind aan de ongeslagen serie van het uit de vierde klasse gedegradeerde De Walden en lijkt zelf op weg naar een etage hoger. De oranjeploeg heeft nog niks laten liggen: 18 uit 6. Komende zondag reist de formatie uit Achtkarspelen af naar De Wilper Boys.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here