We gaan het weer doen…

20
138
Aduard Hotel Aduard

Diner der DANKBAARHEID

STREEK – Het gaat opnieuw gebeuren! Op donderdag 11 december zal het Diner der Dankbaarheid plaatsvinden. De basis van deze avond lijkt op het eerder georganiseerde Diner der Verleiding, maar de details zijn wat anders ingevuld. Wat gelijk is gebleven? Opnieuw wacht er alle genodigden een avond met heerlijk eten en vermaak. Ditmaal zoeken wij naar díe mensen die dit zo verdienen; díe mensen die we dankbaar mogen zijn. En daarom dan ook: het Diner der Dankbaarheid.

Iedereen kent ze wel: er zijn van die mensen voor wie niks teveel is. Ze staan dag en nacht klaar voor een ander, zetten hun deur voor een ieder open en helpen waar ze kunnen. Het zijn bijvoorbeeld de vrijwilligers die een vereniging al jaren draaiend houden, maar het kunnen ook gewoon medewerkers zijn die veel meer doen dan wat hun contract aangeeft. Dit jaar organiseren we het Diner der Dankbaarheid speciaal voor de mensen die veel betekenen. Dat kan zijn voor een gemeente, dat kan zijn voor een club of alleen maar voor iemand in het bijzonder. Die mensen die een kind moeiteloos opvangen als zijn eigen ouders het niet kunnen, die mensen die iemand die ziek is altijd weer een extra steuntje in de rug geven of die mensen die een meer dan trouwe supporter van een sportvereniging zijn.
Tegenwoordig noemen we ze vaak vrijwilliger of mantelzorger, maar velen van deze mensen voelen zich niet zo. Wat zij doen, behoeft geen titel of waardering, ze doen gewoon wat ze doen. Dit terwijl hun inzet voor anderen vaak veel betekent. Het Diner der Dankbaarheid geeft iedereen de mogelijkheid diegene die belangrijk is – voor u of volgens u – uit te nodigen voor een heel bijzondere avond. Om op die 11e december eens heel duidelijk te maken aan deze persoon, of personen, hoe belangrijk en bijzonder ze zijn.
Opnieuw steunt Hotel Aduard dit idee van harte. De familie Kingma staat weer garant voor een avond die tot in de puntjes verzorgd is. Jenze Kingma noemt het Diner der Dankbaarheid “een super initiatief”. “Wij dragen het uiteraard een warm hart toe”, vertelt hij, terwijl zijn moeder Minke instemmend knikt. “We zorgen ervoor dat er een heerlijk viergangen Kerstbuffet klaar staat. We maken als altijd gebruik van veel producten uit de regio en vlees van eigen boerderij. Ongetwijfeld wordt het weer een geslaagde avond. Vorige keer hadden we zelfs twee burgemeesters mee in de polonaise”, lacht hij. “En gezien de reacties tot nu toe, moet het Diner ook dit jaar weer slagen”.
Inderdaad, inmiddels hebben alweer velen toegezegd het Diner der Dankbaarheid van harte te steunen. Het Diner der Dankbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van zowel gemeente Grootegast als gemeente Zuidhorn. Beide burgemeesters toonden zich enthousiast en kijken ernaar uit opnieuw aanwezig te zijn. Ook zij zullen iemand meenemen die veel betekent voor hun gemeente.
Naast heerlijk eten biedt de avond ook vermaak. Hoewel het programma nog niet definitief rond is, kan er wel gesteld worden dat de invulling zal zorgen voor een feestelijke sfeer. Zanger Niels Span uit Niekerk staat garant voor een bijzondere openingsact. Wat deze precies zal inhouden, dát blijft nog even in nevelen gehuld, maar het zal zeker uniek zijn. Muzikaal zal ook de bijdrage van Arie Meijerman, ook wel bekend als zanger Adrian Mey, zijn. Met keus uit honderden nummers in zijn repertoire zorgt hij ervoor díe nummers te zingen die perfect aansluiten bij het thema van deze avond. Arie verzorgt opnieuw een warm ontvangst voor alle genodigden en dat opnieuw al vanaf het moment dat men de bus in stapt. Want ook dit jaar weer, heeft Dalstra Reizen uit Surhuisterveen een bus beschikbaar gesteld om iedereen weer naar Hotel Aduard te brengen.
Gezien het feit dat er slechts een beperkt budget nodig is om dit Diner te organiseren, hebben we nog een ander belangrijk doel verbonden aan deze avond en dat zijn wel de kinderen van de Voedselbank. De komende weken wordt er geprobeerd samen met de adverteerders van de Streekkrant geld in te zamelen, zodat deze kinderen allemaal een mooi cadeau kunnen krijgen voor Kerst. Op het Diner der Dankbaarheid zal een cheque worden overhandigd aan Jan Oomkes, bestuurslid van de Voedselbank Westerkwartier, met daarop het definitieve bedrag wat er binnen gehaald is.
Bent u enthousiast geworden en heeft u al direct iemand in uw hoofd die het verdiend aanwezig te zijn bij deze avond? Neem dan contact met ons op via bij voorkeur ons mailadres destreekkrant@media-totaal.nl of via de telefoon: 050-4065040. Per post kan ook: de Streekkrant, postbus 116, 9300 AC Roden. Vermeld bij de opgave welke personen er willen komen en waarom. Vermeld ook uw contactgegevens.

 

Nog even de spelregels in het kort: het Diner der Dankbaarheid is een gelegenheid waar men samen met diegene die veel betekent aanwezig kan zijn. Als u dit geheim wilt houden voor diegene die u opgeeft, zodat het een echte verrassing is, dan werken wij graag mee. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Grootegast en Zuidhorn en is daarom bedoeld voor inwoners uit deze gemeenten. Er is vervoer in de vorm van een bus die langs verschillende haltes zal rijden. De hele avond wordt gratis beschikbaar gesteld aan alle genodigden. Vol is uiteraard vol.

Surhuisterveen Dalstra Reizen

20 REACTIES

 1. I simply want to say I am new to blogs and certainly loved you’re blog site. Very likely I’m want to bookmark your website . You certainly have wonderful articles and reviews. Thanks a lot for sharing with us your website page.

 2. I do trust all the ideas you’ve presented for your post. They’re very convincing and will certainly work. Still, the posts are too short for starters. May you please extend them a bit from next time? Thank you for the post.

 3. Today, with the fast chosen lifestyle that everyone is having, credit cards have a huge demand throughout the economy. Persons from every arena are using the credit card and people who are not using the credit card have made arrangements to apply for one in particular. Thanks for revealing your ideas in credit cards.

 4. Many thanks for sharing these kinds of wonderful blogposts. In addition, the optimal travel and medical insurance plan can often eradicate those concerns that come with journeying abroad. The medical emergency can shortly become very expensive and that’s likely to quickly decide to put a financial impediment on the family’s finances. Having in place the excellent travel insurance bundle prior to setting off is well worth the time and effort. Thanks a lot

 5. Great – I should definitely pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs as well as related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your client to communicate. Nice task.

 6. Hi there! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to look it over. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Superb blog and brilliant design and style.

 7. I just could not leave your site before suggesting that I really loved the standard info an individual supply in your visitors? Is going to be back continuously in order to check up on new posts.

 8. I believe this website has got some really fantastic info for everyone :D. “Experience is not what happens to you it’s what you do with what happens to you.” by Aldous Huxley.

 9. Hello there, I found your site by way of Google at the same time as searching for a comparable subject, your website came up, it looks good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

 10. One other thing to point out is that an online business administration study course is designed for college students to be able to smoothly proceed to bachelor degree programs. The Ninety credit college degree meets the lower bachelor education requirements when you earn your own associate of arts in BA online, you will get access to the most up-to-date technologies with this field. Several reasons why students have to get their associate degree in business is because they can be interested in this area and want to obtain the general instruction necessary in advance of jumping in to a bachelor education program. Thanks alot : ) for the tips you actually provide as part of your blog.

 11. I feel this is among the most significant info for me. And i’m happy reading your article. But want to remark on few normal issues, The web site style is great, the articles is really nice : D. Excellent job, cheers

 12. Thank you, I’ve just been searching for info approximately this subject for a long time and yours is the best I have discovered so far. However, what in regards to the bottom line? Are you positive in regards to the source?

 13. Thanks for giving your ideas. I would also like to say that video games have been at any time evolving. Today’s technology and inventions have aided create reasonable and fun games. These types of entertainment games were not that sensible when the actual concept was being used. Just like other kinds of technological innovation, video games too have had to evolve by many generations. This itself is testimony on the fast progression of video games.

 14. Howdy would you mind letting me know which web host you’re using? I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good web hosting provider at a honest price? Thank you, I appreciate it!

 15. I like the helpful information you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here frequently. I am quite certain I’ll learn plenty of new stuff right here! Good luck for the next!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here