Bakkersboekje Kluften en Waarden gepresenteerd

0
10
bakkersboek Kluften en Waarden aangeboden

GRIJPSKERK – Op Koningsdag is het eerste exemplaar van het zogenaamde ‘Bakkersboekje’ gemaakt door Kluften en Waarden aangeboden aan Bakker Jager van de gelijknamige bakkerij in Grijpskerk.
Dit boekje dat, hoe kan het ook anders, over de bakkers gaat, is het derde deel in “het nering project” van deze stichting. Dat project heeft tot doel om de neringdoenden in Grijpskerk in de 20e eeuw te beschrijven. Het eerste deel gaat over de slagers en het tweede deel beschrijft de ondernemers die zich met meubels, mode en textiel bezig hielden. Nu dus de bakkers, waarvan er in totaal twintig worden beschreven. Zo rond 1935 waren er acht bakkers tegelijk actief in Grijpskerk. Wie wil weten hoe dat precies in elkaar stak, kan bij boekhandel Hoekstra in Grijpskerk een exemplaar aanschaffen. Daar zijn er ook nog enkele exemplaren van de eerste twee deeltjes verkrijgbaar. Het vierde deel zal over de kruideniers gaan. Dat zal nog zeker een jaar op zich laten wachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here