Buurt maar wat blij met buurtmoestuin

0
23
Zuidhorn - opening moestuin 1

Zuidhorn - opening moestuin 2 Zuidhorn - opening moestuin 3 Zuidhorn - opening moestuin 4 ZUIDHORN – Al meer dan een halfjaar geleden werden de eerste plannen gemaakt voor een buurtmoestuin in de Pieter Bindertvoetlaan in Zuidhorn. Initiatiefnemers Arjan Kamphuis en Linda Langendijk wilden ‘vergeten’ gemeentegroen een nieuw leven geven door hier een buurtmoestuin neer te zetten. Na met de gemeente om de tafel te zijn geweest en informatie te hebben ingewonnen bij soortgelijke projecten in onder andere Groningen kon het project van start. Zaterdag werd de opening van de buurtmoestuin gevierd. De hele buurt was uitgenodigd voor de opening en speciaal voor de gelegenheid werd er – zoals een goed buurtinitiatief betaamd – door vele buurtbewoners allerlei lekkernijen gebakken. Kinderen kregen de gelegenheid vogelhuisjes te beschilderen en er werden stroopwafels verwarmd boven een vuurtje. Wethouder Henk Bakker had de eer om het project officieel te openen. Namens de gemeente bracht hij een cadeautje mee; een appelboom waaraan allergievrije appels gaan groeien. ‘Ik fiets hier iedere dag een aantal keer langs en heb de buurtbewoners met weer en wind zien werken in de moestuin. Het resultaat is prachtig, maar het project moet zich juist vanaf nu gaan bewijzen’, aldus Bakker. Als openingshandeling plantte hij deze boom samen met Arjan Kamphuis in de buurtmoestuin. De buurtmoestuin telt momenteel een groot aantal bakken waarin de buurtbewoners zelf hun groenten en fruit kweken. Daarnaast worden er nog een zeventiental fruitbomen geplant in de moestuin. De bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor de zorg voor de tuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here